Intră acum și în grupul de
Doi elevi ai Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, care au câştigat premiul al III-lea la cea de a XIII-a ediţie a Concursului Naţional “Mesajul meu antidrog”, au fost premiaţi, luni, la ISJ Suceava, în cadrul festivităţii de lansare pe plan local a celei de a XIV-a ediţii a acestui concurs.
Reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, inspectorul de specialitate Elena Motoveleţ, a declarat, luni, la festivitatea de lansare pe plan local a celei de a XIV-a ediţii a Concursului Naţional “Mesajul meu antidrog”, că la competiţia din acest an, realizată în parteneriat cu ISJ Suceava, având tema “Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!”, pot participa elevi din gimnaziu şi liceu pentru secţiunile: eseu literar, arte vizuale, film de scurtmetraj şi spot, precum şi sport.
“Acest concurs este un proiect sustenabil, de tradiţie, al Agenţiei Naţionale Antidrog şi al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, fiind un exemplu de bune practici în privinţa cooperării între instituţiile reprezentative din domeniul educaţional”, a spus Motoveleţ adăugând că perioada de desfăşurare a competiţiei este februarie-iulie 2017.
Ea a mai spus că, în cadrul acestui concurs, prin comunicarea artistică şi prin sport, elevii îşi exprimă opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri, transmiţând un mesaj pozitiv în favoarea unui stil de viaţă sănătos, fără droguri.
Motoveleţ a precizat că la ediţia a XIII-a au participat peste 20 de elevi din judeţul Suceava, iar la faza naţională a concursului doi dintre ei au obţinut premiul al III-lea la secţiunea spot şi film de scurt metraj, respectiv Radu Boaru- clasa a XI-a şi Tudor Lăzărescu- clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, coordonaţi de profesoarele Antoneta Lăzărescu şi Gabriela Coajă.
Prezenţi la eveniment, cei doi elevi ai Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi au vorbit despre ideile care au stat la baza realizării proiectelor premiate în concurs. Ei au subliniat necesitatea adoptării de către tineri a unui stil de trai sănătos şi a alegerii unui anturaj adecvat arătând că orice schimbare a modului de viaţă ţine doar de voinţa fiecăruia.
Prezent la festivitate, inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a atras atenţia tinerilor că dependenţa determinată de consumul de droguri conduce la comiterea unor abateri disciplinare,dar şi la violenţă.
El a spus că mesajele lansate de participanţii la Concursul Naţional “Mesajul meu antidrog” sunt foarte importante şi trebuie promovate în rândul tinerilor.
Inspectorul şcolar sucevean Tatiana Vîntur a declarat că şcoala oferă alternative tinerilor prin organizarea unor activităţi extraşcolare şi cooptarea lor în proiecte educaţionale care vin să le completeze timpul liber, astfel încât “vulnerabilităţile specifice acestei vârste” să fie diminuate.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de