Intră acum și în grupul de
Mai multe echipamente şi aparatură medicală performantă au fost achiziţionate de Spitalul şi Policlinica Bethesda din Suceava, printre acestea numărându-se şi un echograf de ultimă generaţie, ce este destinat urmăririi sarcinii şi diagnosticării cu acurateţe a patologiei ginecologice.
Medicul specialist ginecolog Mihaela Pantea din cadrul Policlinicii Bethesda a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că noul aparat, un echograf Voluson E8 Expert BT 13, care are caracteristici tehnice unice, achiziţionează imagini clare 3D şi 4D şi permite analizarea în detaliu a structurilor anatomice fetale.
Pantea a subliniat că echografia este o metodă de investigare non invazivă, non iradiantă, ce utilizează ultrasunetele, astfel încât nu există efecte adverse asupra dezvoltării fetale ulterioare.
“Examinarea obstetricală se face, de regulă, în modul 2D, iar echograful Voluson E8 Expert permite şi achiziţionarea de imagini 3D, 4D. Echografia 4D permite vizualizarea imaginii în 3D, dar în timp real”, a precizat Pantea.
Medicul sucevean a spus că echografia tip 3D, 4D permite vizualizarea feţei nou-născutului şi depistarea eventualelor malformaţii.
“Echografele care au încorporate sonde și softuri pentru imaginile 3D, 4 D, așa cum este și Voluson E8 Expert BT 13, sunt ecografe performante astfel că și imaginea 2 D, care se folosește în mare parte pentru examinarea de rutină, este de calitate superioară față de celelalte echografe, care nu au aceste caracteristici”, a explicat Pantea.
Ea a arătat că acest echograf are încorporate o sondă abdominală și alta endovaginală, oferind posibilitatea stabilirii unui diagnostic precoce al sarcinii.
Managerul Spitalului şi Policlinicii Bethesda, medicul chirurg Ştefan Puşcaşu a declarat în cadrul conferinţei de presă că acest echograf a intrat în dotarea policlinicii în cursul lunii decembrie 2016, iar valoarea aparatului a fost de 100 000 de euro.
El a menţionat că o altă achiziţie a Policlinicii Bethesda o reprezintă un echipament pentru tratamentul hemoroizilor, în valoare de aproximativ 8000 de euro, respectiv aparatură aferentă tratării prin ligaturi elastice a hemoroizilor.
Medicul Ştefan Puşcaşu a subliniat că procedura de tratare prin ligaturi elastice a homoroizilor este una simplă, dar de durată, întrucât nu se pot face mai mult de una, două ligaturi pe şedinţă.
El a spus că pentru acest tip de procedură a mai fost achiziţionată şi o lampă de fotocoagulare.
Puşcaşu a mai declarat că Spitalul Bethesda Suceava a achiziţionat un aparat pentru depistarea hipoacuziei congenitale la nou-născuţi, ce este uşor de utilizat, valoarea acestuia fiind de aproximativ 6000 de euro.
Managerul Spitalului şi Policlinicii Bethesda a anunţat că spitalul a primit, în cursul zilei de marţi, certificatul de acreditare, obţinând un punctaj foarte bun, ceea ce evidenţiază atât calitatea serviciilor oferite de spital, cât şi dotarea cu aparatură de înaltă performanţă.
Puşcaşu a arătat că spitalul are aviz de la pompieri şi urmează să primească autorizaţia de la ISU după ce vor fi finalizate lucrările la scările metalice exterioare, proiectul fiind deja întocmit.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de