Intră acum și în grupul de
Şapte persoane, între care un copil, doi adolescenţi şi o femeie, s-au prezentat în lunile iunie şi iulie la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu plăgi muşcate de şarpe, cei mai mulţi fiind din mediul rural.
Potrivit unei statistici a Unităţii de Primiri Urgenţe, în cursul lunii iunie, patru persoane cu vârste cuprinse între 9 şi 39 de ani s-au prezentat la SJU Suceava cu plăgi muşcate de şarpe, doi dintre ei fiind internaţi în spital.
Conform sursei citate, de la începutul lunii iulie şi până în prezent, alte trei persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, care s-au prezentat la UPU Suceava cu plăgi muşcate de şarpe, au primit îngrijiri medicale, una dintre acestea fiind internată în Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă.
După localizarea plăgii muşcate, în cele mai multe cazuri plaga a fost fie la nivelul picioarelor, fie în zona mâinilor.
Potrivit specialiştilor, în cazul plăgilor muşcate de şarpe se procedează la administrarea de vaccin antitetanic şi toaletarea plăgii, iar în cazul în care muşcătura a fost provocată de un şarpe veninos sau dacă nu se cunoaşte specia de şarpe pacientului i se administrează în spital ser antiviperin.
Dacă intervin complicaţii, respectiv zona plăgii muşcate se necrozează, se poate interveni chirurgical pentru toaletarea plăgii.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de