Intră acum și în grupul de
Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS) a solicitat conducerii Universității „Ștefan cel Mare” Suceava introducerea în planurile de învățământ a unor cursuri obligatorii de etică și scriere academică astfel încât să fie reduse cazurile de plagiat.
Potrivit reprezentanților ASUS, cursurile de etică și scriere academică ar trebui introduse în planurile de învățământ ale programelor de studii de licență gestionate de universitate și ar trebui să se desfășoare în semestrul I din primul an de studii.
„Știm cu toții că fenomenul plagiatului este foarte răspândit în universitățile românești, de la cel mai înalt nivel politic și până chiar la nivelul studenților. Mulți dintre noi nu cunoaștem regulile de scriere academică și ajungem să plagiem involuntar în redactarea lucrărilor de finalizare a studiilor sau a diverselor eseuri necesare pentru promovarea unor examene”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Studenților din Universitatea Suceava.
Reprezentanții ASUS au mai precizat că activitatea de prevenire și educare constituie cea mai la îndemână și ușor realizabilă soluție în vederea reducerii numărului de cazuri de plagiat, iar parcurgerea unor cursuri de etică și scriere academică va ajuta studenții în vederea redactării proiectelor și lucrărilor de diplomă.
„Parcurgerea unui astfel de curs ne va ajuta să ne familiarizăm, să înțelegem și să folosim tehnicile de scriere academică și de citare atât pentru redactarea lucrărilor de finalizare a studiilor, cât și pentru realizarea proiectelor și eseurilor necesare pentru diferite cursuri și seminare parcurse, dar și să ne acomodăm cu normele și rigorile eticii universitare”, se menționează în postarea Asociației Studenților din Universitatea Suceava.
(Mihaela Tcaciuc)
Intră acum și în grupul de