Intră acum și în grupul de
Consilierii locali PSD Suceava au explicat, marți, într-o conferință de presă, poziția lor pentru realizarea de parcări de reședință în municipiul Suceava și au criticat modul în care viceprimarul Lucian Harșovschi a inițiat proiectul de realizare a acestor investiții.
Consilierul local Gabriel Buciag, a spus că au fost tot felul de discuții despre aceste parcări de reședință pe care le-a calificat drept demagogice și care au dus la dezinformarea populației.
El a explicat că în proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul Lucian Harșovschi se prevede identificarea unui număr de 312 parcele pe care ar urma să fie amenajate, mai târziu, fără un termen de realizare, 4.600 de locuri de parcare sau 4.300 de locuri, în funcție de sursa de informare.
Consilierul local PSD a spus că „se vând iluzii” sucevenilor și că viceprimarul inițiator a prezentat prin mai multe postări realizarea în acest an a mai multor parcări de reședință, uitând să precizeze că acestea au fost realizate datorită votului consilierilor PSD.
Buciag a menționat că a constatat că doar în cartierul Obcini sunt 25 de parcele cu destinația de parcare realizate încă de la construcția blocurilor și care nu au fost amenajate corespunzător în ultimii 14 ani de municipalitate care este însă preocupată de alte locuri de parcare.
El a mai spus că a verificat la fața locului, în cartierul Obicini, pentru a vedea locurile propuse de viceprimarul Lucian Harșovschi pentru a fi amenajate ca parcări de reședință.
Buciag a arătat că trei sferturi dintre aceste locuri sunt pe spațiul verde actual, iar în lipsa Registrului Spațiilor Verzi nu se poate spune cât spațiu verde este pentru fiecare locuitor al orașului și dacă municipiul își permite să renunțe la spațiul verde.
El a prezentat situații în care se propune realizarea unor parcări de reședință pe spații verzi în condițiile în care în apropiere se află zone pretabile pentru amenajarea de parcări.
Consilierul local PSD a mai spus că unele dintre parcările propuse vor strica aspectul orașului pentru că sunt între trotuar și fațada unor blocuri și a apreciat că ar trebui amenajate în spatele blocurilor.
Buciag a mai arătat că cea mai gravă situație este când se propune realizarea unor parcări de reședință, cu trei locuri, chiar lângă o parcare existentă.
El a adăugat că a mai constatat parcări propuse care ajung până în ușa blocului.
Buciag a mai constatat că pe planul de situație al Primăriei, în cartierul Obicini pe strada Măgurei figurează o parcare, iar în realitate în zonă sunt ridicate garaje.
Consilierul local s-a mai întrebat care va fi regimul acestor parcări și cine va avea dreptul să parcheze în acele locuri amenajate.
Liderului grupului PSD din CL Suceava, Vasile Mocanu, a explicat pașii care trebuie făcuți pentru realizarea acestui proiect care trebui să înceapă cu inventarierea Domeniului Public al municipiului și definitivarea Registrului Spațiilor Verzi.
El a spus că inventarierea Domeniului Public se va putea efectua și eșalonat pe cartiere.
Ulterior, urmează identificarea amplasamentelor și tipul de parcare ce poate fi realizată și apoi asigurarea finanțării și includerea în bugetul local.
Mocanu a mai arătat că apoi trebuie stabilit și regulamentul de organizare, administrare și funcționare a parcărilor respective.
Ulterior urmează aprobat un program de realizare a acestor parcări astfel încât să nu fie afectat traficul rutier din oraș care să țină cont și de o prioritizare a nevoilor.
În final, în baza unui regulament de repartizare a locurilor de parcare, fiecare solicitant urmează să obțină un loc de parcare.
„Acesta este un comportament civilizat față de cetățeni și față de bugetul local”, a spus Vasile Mocanu.
Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a menționat că PSD va vota proiectul inventarierii parcărilor doar atunci când va fi inventariat întreg Domeniul Public și cand se va ține cont de amendamentele și sugestiile PSD.
El a explicat că pentru a identifica zonele de parcare din cartierul Obcini consilierului PSD Gabriel Buciag i-a luat o singură zi, ceea ce presupune că într-o săptămână ar putea fi identificate în tot orașul în timp ce viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că specialiștii au lucrat trei luni pentru a găsi aceste zone.
Intră acum și în grupul de