Intră acum și în grupul de
Un număr de 7.500 de suceveni primesc ajutor social de completare, pentru această prestație socială fiind alocată lunar suma de circa 2,3 milioane de lei.
Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială din Ministerul Muncii, județul Suceava se află în media națională privind numărul beneficiarilor de ajutor social pentru completarea venitului până la nivelul minim garantat.
Astfel, dacă în țară circa 1% din populație beneficiază de acest sprijin, în județul Suceava procentul este de 1,01%.
Potrivit datelor obținute de profit.ro sprijinul de ajutor social de completare este, la nivel național de 275 de lei, iar județele cu cea mai mare parte din populație care primește ajutor social sunt Teleorman și Buzău.
Datele furnizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială pentru luna septembrie arată că o pondere de peste 2 la sută din populație care primește ajutoare sociale de completare pentru venitul minim garantat sunt din zone mai puțin dezvoltate, cum sunt Teleorman (2,56%), Buzău (2,3%), Mehedinți (2,18%) sau Vaslui (2%) în timp cevestul țării sub 1 la sută din populație beneficiază de acest ajutor, respectiv de 0,23% în Timiș sau 0,41% în Cluj.
De menționat este că Suceava se află între județele unde acest ajutor de completare este peste media națională de 275 de lei, cei circa 7500 de beneficiari primind, în medie, 307 lei.
Astfel, potrivit datelor ANPIS, în județul Suceava cu o populație de 743.645 de locuitori, în luna septembrie, un număr de 7.499 de persoane au beneficiat de ajutoare sociale de completare, fiind alocată suma de 2.308.720 de lei, fiecare beneficiar primind, în medie, 307 lei.
Venitul minim garantat este una dintre formele de ajutor social acordate de stat, printre care se regăsesc și alocația pentru susținerea familiei (pentru familii cu venituri mici și copii), precum și ajutorul de încălzire (persoanelor/familiilor cu venituri mici doar pe perioada iernii).
Intră acum și în grupul de