Intră acum și în grupul de
Senatorul social-democrat sucevean Virginel Iordache a anunțat, marți, pe pagina sa de socializare, că de anul viitor, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale, se asigură fondurile necesare pentru executarea hotărârilor judecătorești devenite executorii până la 31 decembrie 2017.
Iordache a mai arătat că luni seara Senatul a adoptat o propunere legislativă în domeniul finanțării învățământului, prin bugetul Ministerului Educației Naționale.
„Niciodată nu am să uit că profesia mea de suflet este aceea de PROFESOR. Senatul a adoptat aseară o propunere legislativă al cărei coinițiator sunt, alături de colegii mei senatori.
Această inițiativă face referire la adoptarea unor măsuri în domeniul finanțării învățământului care își propune să reglementeze începând cu data de 1 ianuarie 2018, ca plata cheltuielilor prevăzute în articolul 104 alineatul (2), litera (a),din legea educației naționale nr. 1/2011 să se facă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale și la abrogarea art.6 din OUG 92/2012 care dispune că educatorii și învățătorii încadrați în sistemul național de învățământ au dreptul să-și continue activitatea în funcțiile didactice din învățământul preșcolar, respectiv învățământul primar pe care le ocupă cu condiția absolvirii studiilor universitare de licență, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare al ordonanței.
Tot din anul 2018, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale, se asigură fondurile necesare pentru executarea hotărârilor judecătorești devenite executorii până la 31 decembrie 2017 având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plată eșalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din învățământ”, a precizat senatorul Virginel Iordache.
De menționat este faptul că plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti se va realiza astfel: în anul 2018 – 5%; în anul 2019 – 10%; în anul 2020 – 25%; în anul 2021 – 25%; în anul 2022 – 35% din valoarea titlului executoriu.
Intră acum și în grupul de