Intră acum și în grupul de
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că norma minimă de spații verzi în municipiul Suceava este depășită, fiind de peste 27 de mp/locuitor, potrivit proiectului Registrului Spațiilor Verzi, în condițiile în care norma minimă este de 26 mp/locuitor.
Lungu a anunțat în conferința săptămânală de presă, că o lucrare mult așteptată la Suceava s-a finalizat, respectiv Registrul Spațiilor Verzi care este de acum în dezbatere publică.
„Eu cred că firma care a câștigat licitația a făcut o lucrare bună”, a spus primarul.
El a menționat că își propune ca în ședința din 29 martie să se poată aproba Registrul Spațiilor Verzi
„Să nu mai fie aceste discuții interminabile în Consiliul Local atunci când este vorba de o superficie pe un teren sau o banală problemă de a construi un balcon. Sper că și cu colegii din PSD să putem avea discuții constructive pe probleme care sunt în interesul comunității și pe care ni le cer cetățenii după ce vom aproba acest Registru al Spațiilor Verzi. Inclusiv parcările de reședință”, a spus primarul.
El a arătat că în urma acestei inventarieri rezultă o suprafață de spații verzi pe cap de locuitor de 27, 29 de mp, pe o suprafață totală de 2.514.232, 65 mp.
Primarul a menționat că în aceste condiții se permite aprobarea Planului Urbanistic General, care era condiționat de un minim de 26 de mp de spații verzi pe cap de locuitor.
„La aceste spații verzi nu este inventariat Parcul Șipote. Nu este deocamdată al nostru. Încerc să fiu optimist. În comisiile de specialitate a trecut actul normativ promovat de la Suceava, iar în măsura în care va deveni lege sunt toate șansele să-l putem pune în aplicare”, a spus Lungu.
El a adăugat că, statistic, pe cartiere, suprafața cea mai mare de spații verzi este în Burdujeni-Burdujeni Sat, urmată de zona centrală, cartierul George Enescu, cartierul Obcine, cartierul Zamca-Mărășești și cartierul Ițcani.
„Este o lucrare destul de bine făcută, elaborată. Sper să o aprobăm în Consiliul Local și să avem un instrument de lucru important atât în documentațiile de urbanism cât și alte utilizări necesare, cum e aprobarea PUG”, a spus Ion Lungu.
El a menționat că în ceea ce privește Planul Urbanistic General este încrezător că va fi aprobat în acest an.
Ion Lungu a recunoscut că norma de spații verzi este îndeplinită doar dacă suprafața de spații verzi este împărțită la număru de locuitori recenzați și nu la cei care au domiciliul în municipiu care este cu 25.000 mai mare.
„Astăzi avem o cifră oficială de la Statistică, discutată și discutabilă, de 92.121 de locuitori. Cifra oficială de la Statistică în urma recensământului. Cea de CNP-uri este de 117.000. Cifra reală este cea în urma ultimulului recensământ. Cealaltă, cu domiciliul stabil în municipiul Suceava, este de 117.000”, a spus Lungu.(T.B.)
,
Intră acum și în grupul de