Intră acum și în grupul de
Medicii de familie interesaţi să activeze în viitorul Centru Medical de Permanenţă din cartierul sucevean Burdujeni au participat, marţi, la o întâlnire cu directorul Direcţiei de Sănătate Suceava, Cătălina Zorescu, cu reprezentantul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan şi cu coordonatorul Centrului de Permanenţă Cajvana, medicul Lăcrămioara Slevoacă în cadrul căreia au purtat discuţii privind înfiinţarea unui astfel de centru.
Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că pentru înfiinţarea Centrului de Permanenţă din cartierul Burdujeni, administraţia publică locală şi primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-au arătat disponibilitatea de a pune la dispoziţie un spaţiu necesar funcţionării centrului şi de a asigura dotarea corespunzătoare, spaţiul respectiv aflându-se în cartierul Burdujeni şi aparţine Primăriei Suceava.
Zorescu a precizat că acest spaţiu este format din două încăperi şi o baie, însă are nevoie de recompartimentare, de unele amenajări şi dotări, astfel încât să se preteze pentru această destinaţie şi pentru activitatea medicală.
Ea a menţionat că la întâlnirea organizată la sediul DSP Suceava a participat şi coordonatorul Centrului de Permanenţă Cajvana, medicul de familie Lăcrămioara Slevoacă din Pârteşti, care a împărtăşit din experienţa sa profesională şi unele aspecte specifice activităţii unui astfel de centru.
Directorul executiv al DSP Suceava a mai spus că sunt deja şase medici de familie care şi-au exprimat intenţia de a activa în viitorul Centru medical de Permanenţă din cartierul sucevean Burdujeni, adăugând că sunt şi alţi medici de familie care au spus că îşi doresc să fie cooptaţi în echipă după deschiderea centrului.
Medicii de familie ar urma să acorde asistenţă medicală în cadrul viitorului Centru de Permanenţă din cartierul Burdujeni în intervalul orar 15,00-08,00.
Potrivit legislaţiei, un Centru de Permanenţă fix trebuie să îndeplinească standardele minimale în privinţa dotărilor, între acestea numărându-se mobilierul specific, aparatura pentru resuscitare(defibrilator şi tuburi de oxigen etc), aparatură de monitorizare- evaluare, dar şi materiale şi dispozitive auxiliare.
Conform Ordinului nr. 697 pentru aprobarea Normelor metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, medicii de familie care activează în cadrul acestor centre pot acorda consultaţii pentru urgenţele medico-chirurgicale de cod verde.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de