Intră acum și în grupul de
Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a vizitat, vineri, Centrul de zi Emanuel din Suceava al fundației FARA unde zeci de copii suceveni cu nevoi speciale sunt sprijiniți de personalul specializat al acestui centru.
Diplomatul britanic a discutat cu părinții copiilor care au arătat că prin intermediul acestei fundații primesc un ajutor important, mai ales că în cazul copiilor cu autism, costurile pentru terapie sunt foarte mari.
Ambasadorul a vizitat apoi centrul Emanuel și a interacționat cu copiii și chiar a pictat alături de ei.
Paul Brummell s-a interesat de fiecare activitate desfășurată în acest centru și a dorit să afle cum sunt sprijiniți copiii în funcție de nevoile speciale pe care le au.
Diplomatul britanic a fost încântat de profesionalismul cu care sunt îngrijiți copiii în acest centru.
„Suntem la Centrul Emanuel al FARA, o organizație româno-britanică cu mare sprijin din Marea Britanie care face lucuri foarte bune. Ajută copiii cu nevoi speciale, oferă o asistență foarte bună pentru ei, are un personal foarte bun profesional și aduce o contribuție imensă”, a spus Brummell.
El a menționat că urmează să se întâlnească și cu Brian Duglas, un cetățean britanic stabilit în Suceava ce îi ajută pe cei care au nevoie de ajutor.
Diplomatul a precizat că joi a fost la Gura Humorului unde a participat la activități împreună cu o organizație înființată de un cetățean român care a făcut carieră în Marea Britanie și s-a întors și a înființat un ONG.
„Centrul Emanuel a devenit un reper în ceea ce privește calitatea serviciilor de recuperare oferite copiilor cu nevoi speciale. De aceea aste o onoare și o plăcere să îl primim pe Amba-sadorul Marii Britanii la acest program. Copiii au fost foarte încântați să salute un oaspete atât de special”, a declarat Regina Bulai, directorul Fundației FARA.
În 2017, au beneficiat de servicii de recuperare la centrul Emanuel 103 copii cu dizabilități (autism, Sindrom Down, afecțiuni neurologice dobândite sau congenitale, para/tetrapareze, scolioze, cifoze, ADHD, tulburări de vorbire). Dintre aceștia, 28 de copii au fost integrați pentru prima dată în învățământul de masă sau special.
Vizita ambasadorului la Suceava este efectuată în contextul campaniei de diplomație publică #BritainInRomania, prin care este celebrată munca ONG-urilor britanice în România.
Fundația FARA este înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România și desfășoară anual, prin cele 14 proiecte ale sale, activități de protecție socială pentru peste 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care nu se află în grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități materiale.(T.B.)
Intră acum și în grupul de