Intră acum și în grupul de
Studenții Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul USV au fost premiați și în acest an la fața națională a concursului Ecotrophelia desfășurat în perioada 29-31 mai 2018, Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați.
Competiția este organizată sub tutela Ministerului Educației Naționale, cu sprijinul Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară și platforma Food for life. Ediția din acest an a reunit 16 echipe de studenți din centrele universitare Suceava, Galați, București, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgoviște, Oradea, Miercurea Ciuc și Iași.
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat cu trei echipe de studenți. Echipa formată din studenţii George Andrei, Olga Benderschi, Iulia-Andreea Ciornei, Paul-Vlad Costan Sprivac, Dumitrița Flaiș și Larisa-Gabriela Leontică, coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija și șef lucr. dr. ing. Amelia Buculei, s-a prezentat cu produsul Douce Citrouille, o prăjitură cu dovleac, fără zahăr, fără gluten şi fără aditivi.
Echipa formată din studenţii Ioana Boștiog, Loredana-Florentina Chirilă, Andreea-Florentina Chițac, coordonată de șef lucr. dr. ing. Laura Apostol și șef lucr. dr. ing. Ancuța Prisacaru, s-a prezentat cu produsul Cheesechyp, preparat de patiserie cu cremă de telemea, salvie şi cimbru cu glazură de dulceaţă de ardei iute.
Echipa din care au făcut parte studenţii Laura-Mihaela Neacșu, Natalia Reciulschi, Simona Cătălina Hîrtie a fost coordonată de asist. univ. dr. Andrei Lobiuc. Studenţii s-au înscris în competiţie cu produsul Del’ice, o îngheţată raw vegană, fără aditivi, fără gluten şi cu probiotice.
Potrivit USV, cele trei produse au fost apreciate de către juriul competiției, format din reprezentanți ai unor importante companii cu profil alimentar din România. Produsul Douce Citrouille a obţinut premiul al III-lea al competiţiei ECOTROPHELIA. Celelalte două produse au fost premiate de către companiile din industria alimentară prezente la eveniment, astfel produsul Cheesechyp a primit un premiu special din partea companiei Expertarom, iar produsul Del’ice a primit un premiu special din partea companiei Boromir S.A. Team.
Managerul echipei care a creat produsul Douce Citrouille, Andrei George, a declarat: „Acest concurs a însemnat mai mult decât motivația de a câștiga, mai mult decât munca depusă, a însemnat dorință, viziune, perseverență, pasiune”.
Nu este pentru prima dată când studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară câştigă premii la „Ecotrophelia”. În 2013, 2014 şi 2016, echipele FIA au câştigat marele premiu la faza naţională a concursului şi au participat la etapele internaţionale, precizează sursa citată.
Ecotophelia este o competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.(N.B.)
Intră acum și în grupul de