ISU Suceava, locul doi la Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență-etapa zonală


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat  în perioada 26-27 iulie a.c. etapa a III-a – zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Concursul a reunit echipaje de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Suceava. Obiectivele fundamentale ale acestui concurs urmăresc dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti, precum şi îmbunătăţirea pregătirii fizice şi îndemânarea profesională a competitorilor.

Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a patru probe (desprinse din specificul acţiunilor de intervenţie), respectiv – „Scara de fereastră” (probă individuală care urmăreşte deprinderile militarului de a urca, în cel mai scurt timp şi în siguranţă, până la nivelul trei al unei construcţii), „Pista cu obstacole pe 100 metri” (probă individuală care urmăreşte abilităţile militarului de a sări gardul de 2 metri, de a trece cu furtunurile în mână peste bârna de echilibru şi de a realiza un dispozitiv de stingere, în cel mai scurt timp), „Ştafeta 4×100 metri” (probă de echipă care urmăreşte realizarea unei suite de activităţi care se pot întâlni pe timpul intervenţiei: trecerea peste macheta unei căsuţe, trecerea peste gardul de 2 metri, trecerea peste bârna de echilibru şi stingerea unui incendiu real, în timpul cel mai scurt) şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă” (probă de echipă care urmăreşte realizarea în timpul cel mai scurt a unui dispozitiv de stingere cu apă, alimentarea motopompei din sursă fără presiune şi acţiunea cu jet compact asupra unor ţinte), probe prin care aptitudinile necesare nobilei meserii de pompier trebuie să fie reliefate prin prestaţii contra cronometru.

Astfel, prin intermediul celor patru probe de concurs, participanţilor le-au fost testate abilităţile sportive, forţa, rapiditatea, condiţia fi¬zică şi spiritul de echipă, calităţi necesare îndeplinirii cu succes a acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Podiumul clasamentului final pe echipe, după cele două zile de concurs arată astfel:

La proba „Scara de fereastră”: Locul III – I.S.U. Iaşi, Locul II – I.S.U. Suceava şi Locul I – I.S.U. Bacău.

La proba „Pista cu obstacole pe 100 metri”: Locul III – I.S.U. Botoșani, Locul II – I.S.U. Suceava şi Locul I – I.S.U. Bacău.

La proba „Ştafeta 4×100 metri”: Locul III – I.S.U. Suceava, Locul II – I.S.U. Iași şi Locul I – Bacău.

La ultima probă, „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”: Locul III – I.S.U. Suceava, Locul II – I.S.U. Botoșani şi Locul I – Bacău.

La final, în urma rezultatelor obţinute de toţi concurenţii loturilor participante, clasamentul general pe echipe fost următorul: Locul V – I.S.U. Neamţ, Locul IV – I.S.U. Iași, Locul III – I.S.U. Botoşani, Locul II – I.S.U. Suceava şi Locul I – I.S.U. Bacău.

În zilele următoare, după încheierea competiţiilor din toate zonele, se va stabili care sunt judeţele din țară care au obţinut cei mai buni timpi în concurs şi care se vor califica pentru faza naţională.

Lotul reprezentativ al I.S.U. Suceava este compus din: conducătorul lotului – sublocotenent Sorin Fronea, componenți – plutonier major Sergiu Avasiloaei, plutonier major Radu Cîrnu, plutonier major Robert Irimia, plutonier major Stephan Stan, plutonier major Mugurel Corduş, plutonier major Dumitru Dranca, plutonier Ionuț Tîmpescu, plutonier Andrei Pietriceanu, plutonier major Paul Cîrcu și plutonier major George Iftimie.

Transmitem felicitări tuturor loturilor și mult succes în competițiile viitoare!


Intră acum și în grupul de