Intră acum și în grupul de
Prefectura Județului Suceava informează că joi, 30 august 2018, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară – ANCPI- a organizat, o videconferință cu reprezentanții prefecturilor, ai unităților teritorial administrative și oficiilor județene de Cadastru și Publicitate Imobiliară, de la nivel național. Temele discutate s-au referit la stadiul lucrărilor de înregistrare sistematică prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară”, Registrul Agricol Național – RAN- și Registrul Electronic Național de Nomenclatură Stradală –RENNS-, realizate și administrate de ANCPI.
Videoconferința a fost organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne, iar din partea ANCPI au fost prezenți președintele-director general, Radu Codruț Ștefănescu, și directorii generați adjuncți Vasile Marcel Grigore și Ileana Spiroiu.
În sala “Ștefan cel Mare”, din Palatul Administrativ Suceava, au participat, la videoconferință, subprefectul Silvia Boliacu, șeful OCPI Suceava, Vasile Mocanu, însoțit de alți doi reprezentanți ai instituției, consilier Gheorghe Tărăboanță și Emilia Bedrule, registrator șef, și reprezentanți ai UAT-urilor sucevene.
Conducerea ANCPI a precizat că miercuri, 29 august 2018, a fost lansată o nouă rundă de finanțare prin programul menționat, a 4-a de la începutul proiectului și a doua din acest an, și a insistat pe înregistrarea sistematică a datelor în cele două registre naționale, prin aplicația online deschisă de agenție. Totodată, ei au atras atenția că, până în 2019, trebuie centralizate în cele două registre toate informațiile de la UAT-uri, având în vedere că sunt date ce vor fi necesare pentru Recensământul agricol și Recensământul populației și al locuințelor, din în anul 2020, respectiv 2021.
Reprezentanții ANCPI au mai informat că, la nivel național, la data de 30 iulie 2018, s-au semnat 1835 de contracte de prestări servicii, în valoare de 147.573.370 lei, pentru 2146 imobile, cu o suprafață estimată de 1.608.596 hectare.
Referitor la înregistrarea sistematică a datelor, s-a menționat că, la data de 28 august 2018, la nivel național, 42% din UAT-urile existente s-au înregistrat pe user-ul pentru RAN, din care doar 6% sunt active pentru a introduce datele.
În ce privește RENNS, 72% din UAT-urile de la nivelul județelor s-au înregistrat pe paltforma online, 10% fiind active.
Instituția Prefectului-Județul Suceava mai precizează că, potrivit datelor furnizate de OCPI Suceava, la 30 iulie 2018 erau semnate 105 contracte de servicii, cu o valoare de 7.232.369 lei, pentru un număr estimat de 100.247 imobile, cu o suprafață estimată de 36.576 hectare.
Referitor la înregistrarea sistematică a datelor în RAN, la 28 august 2018 județul Suceava avea 43 de UAT-uri (38%), înscrise pe user, 4% dintre ele fiind active. Pentru RENNS, toate cele 114 UAT-uri din județul Suceava s-au înscris pe user, iar doar 13 dintre ele – 11% -erau active.
ANCPI implementează Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023, care are ca obiectiv principal înregistrarea gratuită a tuturor proprietăților imobiliare în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară, la nivel național, în perioada 2015-2023, cu finanțare din venituri proprii, fonduri externe nerambursabile, precum și alocări bugetare ale unităților administrativ teritoriale. (C.P.)
Intră acum și în grupul de