Intră acum și în grupul de
Școala Gimnazială „Samson Bodnărescu” din Gălănești continuă programul Digitaliada și în anul școlar 2018-2019, în laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive.
Potrivit unui comunicat al Fundației Orange, laboratorul digital este dotat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.
Împreună cu echipamentele, aceștia au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.
„În județul Suceava avem deja rezultate foarte bune în școala din Gălănești. Îi felicităm pentru că se numără printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive. La nivel național avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro”, a precizat Amalia Fodor, director Fundația Orange.
„Proiectul Digitaliada mi s-a părut o provocare și pentru mine, și pentru copii. Când am văzut însă impactul pe care îl are asupra copiilor, mi-am dat seama că merită efortul, iar elevii noștri vorbesc cu mândrie despre faptul că ei învață pe tablete”, a spus directorul școlii, Constantin Ichim.
Sursa citată arată că ediția 3.0 a programului Digitaliada adaugă 10 noi școli, selectate prin concurs deschis: Uriu (Bistrița-Năsăud), Costești (Buzău), Teregova (Caraș-Severin), Luna de Sus (Cluj), Sita Buzăului (Covasna), Dragomirești (Dâmbovița), Medieșu Aurit (Satu-Mare), Turnu Roșu (Sibiu), Ivănești (Vaslui), Tîmboești (Vrancea).
„Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.ro și prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara”, mai arată sursa citată.
Prin acest proiect, la nivel național, 4.500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Peste 130 de directori, profesori de Matematică și Informatică din cele 40 de școli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate și la ghiduri de predare digitală.
Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 3,5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale.
(M.T.)
Intră acum și în grupul de