Intră acum și în grupul de
Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 7-a ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.
Acțiunile vor avea loc în perioada 27 septembrie- 6 octombrie în tot județul Suceava cu sprijinul colegilor și partenerilor noștri: Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în dificultate Suceava, Casa de tip familial ”Universul Copiilor” Rădăuți, Casa de tip Familial ”Visătorii” Fundu Moldovei, Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Direcția de Asistență Socială Suceava, Direcția de Asistență Socială Rădăuți, Asociația ”Tineri de Succes”, Asociația ”Zâmbete în Bucovina”, Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Pojorîta, Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Fălticeni, Asociația SEVA, Colegiul Național ” Mihai Eminescu” Suceava,Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică ”O Nouă Viață” Siret și Colegiul Tehnologic Lațcu Vodă” Siret, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriștea, Primăria Șerbăuți în colaborare cu Școala Gimnazială Șerbăuți și Școala Gimnazială Călinești, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Asociația ”Licuricii fericiți” Câmpulung Moldovenesc.
Trebuie să amintim faptul că s-au încris direct în Campania ” Flori pentru Suflet” , următorii parteneri: Universitatea ”Ștefan cel Mare”, Consiliul Județean al Elevilor, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Primăria Adâncata, Școala Gimnazială Frumosu.
Voluntarii noștri vor distribui peste 1200 de felicitări și flori bătrânilor din comunitatea în care locuiesc, bătrânilor din centrele de bătrâni publice sau particulare, persoanelor în vârstă de pe stradă, profesorilor pensionari, precum și persoanelor de diverse vârste, cu mesajul de a le oferi mai departe vârstnicilor din viața lor.
La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori, felicitări și gânduri bune seniorilor.
De altfel, oricine se poate alătura campaniei, alături de familie, prieteni sau colegi, dăruind câteva flori în comunitatea lor. Detalii se găsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet.
Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres în țări precum Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.
La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate. În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este alături de peste 850 de vârstnici singuri. Oricine poate susține cauza donând 2 euro/lună, dacă trimite un SMS la numărul 8844.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Suceava este o instituție publică în subordinea Consiliului Județean Suceava, înființată în anul 1997 și are ca misiune apărarea, promovarea și protecția drepturilor copilului, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și a oricărei persoane aflate în dificultate de la nivelul județului Suceava.
Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și Les petits frères de Pauvres (Franța) dorește să dezvolte și să extindă la nivel național activitățile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenție al partenerului francez, organizație cu o experiență de peste 70 ani în combaterea izolării și sărăciei în rândul vârstnicilor. În prezent, asociația are peste 850 de beneficiari și 160 de voluntari în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila si Târgoviste. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro. (C.P.)
Intră acum și în grupul de