Intră acum și în grupul de
Înfiinţarea campusurilor şcolare reprezintă una dintre priorităţile Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării, spune Ecaterina Andronescu, ceea ce înseamnă că realizarea celui de la Vicovu de Sus are toate şansele de finalizare. „Trebuie să vedem aceste campusuri ca pe nişte surse care să ridice nivelul învăţământului rural. Adică locuri în care să avem şi şcoală şi bibliotecă, cu dotările corespunzătoare”, a declarat zilele trecute ministrul Ecaterina Andronescu.
IŞJ Suceava a propus de fapt înfiinţarea a două campusuri şcolare, respectiv la Rădăuţi şi Vicovu de Sus.
În opinia şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, în zona Rădăuţi, unde există doar 4 licee, 3 în municipiul Rădăuţi şi unul la Vicovu de Sus, la o populaţie de 150.000 de locuitori, nu poate fi acoperită şcolarizarea tuturor copiilor de clasa a IX-a. Petru Carcalete spune că la Rădăuţi, fiind probleme cu spaţiul de şcolarizare, a propus ministerului realizarea a două campusuri, unul chiar în municipiu, iar al doilea la Vicovu de Sus, dar cel de la Rădăuţi nu a fost aprobat, la cel de la Vicov fiind începute lucrările. „Când am propus campusul de la Rădăuţi am făcut-o în urma unei analize. Nu s-a aprobat. Şi la Vicovu de Sus e absolut necesar un campus, liceul de acolo are 1800 de elevi, iar spaţiul e total necorespunzător. De la Ulma până la Vicov nu există niciun liceu, iar cele 3 licee de la Rădăuţi trebuie să acopere o populaţie de 150.000 de oameni”, a precizat inspectorul general al IŞJ Suceava.
Trebuie doar ca Ministerul să se ţină de cuvânt şi să aloce banii, deoarece în judeţ se înregistrează numeroase cazuri în care constructorii au efectuat lucrări de reabilitare-modernizare şi construcţii noi, însă ministerul a „uitat” să mai şi deconteze.
Şeful IŞJ Suceava a făcut un calcul din care a rezultat că la nivelul judeţului ar fi nevoie de 80 milioane lei noi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi investiţii la şcoli.
Intră acum și în grupul de