Intră acum și în grupul de
Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gabriela Mihai, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că 98 la sută din totalul unităţilor de învăţământ au finalizat igienizarea spaţiilor interioare şi exterioare.
Mihai a spus că până pe 5 septembrie, echipe inter instituţionale formate din reprezentanţi ai ISJ Suceava, ISU Suceava, DSP Suceava şi Prefectura Suceava s-au deplasat în teren pentru a verifica stadiul de pregătire al unităţilor de învăţământ din judeţ în vederea începerii cursurilor din noul an şcolar.
Ea a explicat că, potrivit datelor transmise din teren până în cursul zilei de luni, în 46 la sută din şcoli s-au efectuat sau sunt în curs de derulare lucrări de reparaţii curente la acoperişuri, garduri, grupuri sanitare, internate sau spaţii auxiliare, în 19 la sută din şcoli s-au efectuat lucrări de reabilitare/consolidare, în 11 la sută din şcoli s-au efectuat lucrări de construcţie/extinderi.
Mihai a precizat că dotări cu materiale şi echipamente ale cabinetelor şi laboratoarelor s-au realizat în proporţie de 73 la sută, bibliotecile au fost dotate cu materiale şi echipamente în proporţie de 66 la sută, iar sălile de sport în proporţie de 81 la sută.
“Continuă lucrări de reabilitare şi consolidare prin Programul PNDL I şi II. În PNDL I, care se încheie în acest an, s-au înscris 111 şcoli din judeţ, iar în PNDL II sunt înscrise 124 de şcoli”, a spus Mihai adăugând că prin PNDL II doar la o singură şcoală s-au finalizat lucrările, iar în alte două şcoli recepţia s-a efectuat pentru 90 la sută din lucrări.
Ea a arătat că lucrările de reabilitare/consolidare din şcolile înscrise în PNDL II sunt finalizate în mică măsură, întrucât se întâmpină încă dificultăţi în găsirea firmelor de construcţie care să efectueze lucrările prevăzute în proiect din cauza lipsei personalului, în alte situaţii nu s-au semnat ordinele de începere a lucrărilor din cauza contestaţiilor, iar în alte situaţii abia au fost demarate procedurile de achiziţie.
Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava a mai spus că pentru transportul elevilor sunt la dispoziţie 118 microbuze şcolare.
Ea a arătat că în cadrul Reuniunii de management instituţional organizată, marţi, cu participarea directorilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular, a solicitat acestora să se asigure că transportul elevilor se desfăşoară în condiţii de siguranţă, să fie stabilite clar locurile de îmbarcare a elevilor şi traseul microbuzelor şcolare până la unitatea de învăţământ.
Referindu-se la aprovizionarea cu combustibil necesar încălzirii spaţiilor de învăţământ în sezonul rece, profesorul Gabriela Mihai a subliniat că necesarul de lemn sau combustibil lichid este asigurat în 97 la sută din şcoli.
(L.B.)
Intră acum și în grupul de