Intră acum și în grupul de
Polițiștii suceveni au efectuat, joi, mai multe percheziții în cadrul unui dosar penal în care un bărbat de 35 de ani din comuna Zvoriștea este cercetat pentru mai multe infracțiuni de ordin financiar.
Bărbatul, pretinzând că este administratorul unei firme, care în realitate nu activă, a înșelat mai mulți agenți economici din județul Suceava, dar și din alte județe din țară.
Mai exact, bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „înşelăciune” în formă continuată şi „spălarea banilor” în formă continuată şi se efectuează cercetări pentru infracţiunile de „evaziune fiscală”, în formă continuată şi „delapidare” în formă continuată.
Perchezițiile au fost efectuate la trei adrese, una din municipiul Suceava, iar celelalte două în satul Dealu din comuna Zvoriştea, localitatea în care este domiciliat bărbatul și în care se află și sediul firmei.
Perchizițiile au fost efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor un laptop, telefoane mobile şi documente contabile utile soluţionării cauzei.
De asemenea, după audierea suspectului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Deocamdată, acesta se află în arest la C.R.A.P. Suceava.
Cercetări
Cercetările relevă că în perioada 14.06.2017 – 04.02.2019, bărbatul, prezentându-se sub calitatea mincinoasă de administrator al unei companii, deşi nu avea această calitate, a indus în eroare 21 de persoane.
Concret, afaceristul sucevean încheia contracte de prestări servicii, promițând că va executa piesele de mobilier comandate, deși nu dispunea de posibilitatea confecționării acestora, iar societatea nu avea angajați.
Prin aceste acțiuni, bărbatul a primit injust 332.100 lei.
Pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate, suspectul a promovat compania pe internet, unde a creat un site cât şi pe rețelele de socializare, unde se prezenta drept un producător naţional de mobilier.
Totodată, se cunoaște că după ce primea banii respectivi pe conturile firmei, bărbatul retrăgea banii și le depunea în conturile personale. Astfel au fost retrase, de la ATM-urile din Suceava și București, 89.816,38 lei.
Potrivit anchetei, scopul acţiunilor sale fiind ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor sume de bani, pe care ulterior, le-a utilizat pentru pentru a efectua plăţi către diverse persoane fizice şi juridice.
Amintim că la sfârșitul lunii trecute, un alt pretins afacerist a fost reținut în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “delapidare”.
Bărbatul (30 ani), între 2016 și 2018 a fost administrator a două companii din Suceava. În acest timp, prin retrageri succesive, din contabilitatea firmelor și-a însușit, în mod nejustificat suma totală de totală de 698.105 lei.
Intră acum și în grupul de