Școala Gimnazială „Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna se numară printre câștigătorii concursului Digitaliada al Fundației Orange


Intră acum și în grupul de

Școala Gimnazială  „Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna este una dintre cele zece școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada și a doua școală din județul Suceava care intră în programul Fundației Orange.

Astfel, cei 115 elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.

Potrivit unui comunicat al Fundației Orange, laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Putna a fost dotat cu 24 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Felicitări școlii Mitropolit Iacob Putneanul pentru câștigarea concursului. Elevii vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. În județul Suceava avem deja în program și școala din Gălănești, ai căror profesori sunt modele pentru colegii lor. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.

“Proiectul Digitaliada este o oportunitate de a spori interesul elevilor pentru învățare, a reduce absenteismul școlar și a eficientiza munca profesorului la clasă. Platforma dedicată, entuziasmul elevilor și al profesorilor vor ușura integrarea educației digitale la clasă”, a declarat directorul școlii din Putna, Ciprian Crețan, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.

„Proiectul Digitaliada mi s-a părut o provocare și pentru mine, și pentru copii. Când am văzut însă impactul pe care îl are asupra copiilor, mi-am dat seama că merită efortul, iar elevii noștri vorbesc cu mândrie despre faptul că ei învață pe tablete”, afirmă directorul școlii din Gălănești, Constantin Ichim.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada două milioane euro.

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție în mod gratuit platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.


Intră acum și în grupul de