Intră acum și în grupul de
Acţiunile propuse în cadrul Campaniei 19 Zile de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor au avut în vedere prevenirea abuzurilor împotriva copiilor și tinerilor. Proiectul desfăşurat la Şcoala Gimnazială „ Niculae Popinceanu”, Mihoveni, Şcheia s–a numit Bătaia nu este ruptă din Rai!
Elevii au urmărit un PPT, au discutat pe seama acestuia, după care au avut de pus în practică următoarea situație: să-și închipuie că la ei în clasă vine un elev nou cu un istoric destul de violent. Cum și-ar imagina că ar trebui să vorbească cu un astfel de elev, cum ar putea să ii descopere părțile bune, cum ar putea, în final, să ajute la schimbarea unui comportament violent în școală. În final, au avut de realizat portretul agresorului din cuvinte. Au trebuit sa aleagă cuvintele potrivite pentru fiecare parte a corpului astfel încât sa știm când un elev este sau începe sa devină violent. Totodată, ei au răspuns la un chestionar de investigare a unui comportament violent în clasă.
Elevii au realizat desene şi creaţii literare în care au fost prezentate metode de combatere a violenţei împotriva copiilor. Creațiile lor au evidenţiat cît de bine îți cunosc drepturile, dar în același timp și responsabilităţile.
În cadrul aceleaşi campanii s–a desfăşurat și o dezbatere intitulată ” Dă-i Libertate. Nu-i plăti exploatarea”, la care a fost invitată doamna Inspector Stadler Laura, din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. La activitate au participat elevii din clasele a-VI-a, a-VII-a și a-VIII-a. Scopul acestei întâlniri a vizat conștientizarea factorilor de riscși abordarea educației pentru prevenirea situațiilor de risc a grupurilor vulnerabil, în scopul identificării modalităților eficiente de prevenire și înlăturare a expunerii beneficiarilorla fenomenul traficului de persoane.
În cadrul campaniei nu putea lipsi și o dezbatere cu părinţii având aceași temă Bătaia nu este ruptă din Rai. La activitate au participat părinţii elevilor din clasele V-VIII. Doamna consilier şcolar, invitată la această activitate le–a prezentat părinţilor principalele forme de violenţă şi metode de combatere a acesteia. Părinţii au participat activ, adresând întrebări şi propunând metode de prevenire a violenţei.
Prof. Claudia Vornicu
Intră acum și în grupul de