Intră acum și în grupul de
O parte din datoriile către constructorii ce au realizat lucrări de consolidare, renovare şi reparaţii la unităţile şcolare din judeţ vor fi plătite în următoarea perioadă. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării acoperă o parte din restanţe.
Astfel, la capitolul obiective de investiţii finanţate în 2009 din bugetul ministerului prin autorităţile locale se vor aloca 20 de miliarde de lei vechi. Cea mai mare sumă, de 5 miliarde de le vechi va fi dată pentru noua Şcoală cu 12 clase de la Berchişeşti, 2 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea Grădiniţei Calafindeşti, 1,7 miliarde pentru cea din Botoşana, 1,5 miliarde sunt destinate lucrărilor de la Grupul Şcolar din Vicovu de Sus iar câte 1 miliard vor ajunge la Gărdiniţa Milişăuţi, Şcoala generală Ştirbăţ, Şcoala Stroieşti, Baineţ-Muşeniţa, Corocăieşti-Vereşti. Acest capitol cuprinde 21 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava.
Direct din bugetul ministerului Educaţiei în visteria Grădiniţei nr.8 Rădăuţi vor ajunge 2,4 miliarde de lei vechi, în cea a Şcolii Şaru Dornei pentru grădiniţa din localitate vor intra 1,470 miliarde, pentru o şcoală cu 12 clase din Rădăuţi 480 milioane de lei vechi, pentru o altă şcoală şi o grădiniţă nouă la Marginea 1,480 miliarde de lei vechi, în contul Grupului Şcolar Cajvana vor fi virate 3,5 miliarde de lei vechi, în cel al Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni 4,640 miliarde de lei vechi, al Colegiului Agricol Fălticeni 2,950 miliarde de lei vechi iar în cel al Şcolii din satul Capu Codrului comuna Păltinoasa 970 milioane de lei vechi.
Un număr de 54 de unităţi de învăţământ din judeţ au credite de angajament aprobate în 2009 pentru lucrări investiţionale. Este vorba despre o sumă de 66 miliarde de lei vechi.
Aceste sume vor fi ca o gură de aer pentru firmele de construcţii care au de încasat bani pentru lucrări realizate, dar neachitate de anul trecut.
Intră acum și în grupul de