Intră acum și în grupul de
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat, ce începe luni, se va susţine în două centre de examen realizate la nivelul judeţului Suceava, respectiv la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi Colegiul de Industrie Alimentară, ambele din municipiul reşedinţă.
Iniţial s-au înscris 397 candidaţi din promoţia curentă şi din cele anterioare, însă cifra aproape s-a dublat în urma înscrierii absolvenţilor de clasa a XII-a care au promovat corigenţele.
Astfel, luni sunt aşteptaţi în cele două centre circa 700 de candidaţi. Cei mai mulţi, peste 400, vor susţine toate cele şase probe la Centrul de examen nr. 1, Colegiul de Informatică.
Ceilalţi vor fi examinaţi de comisia de la Colegiul de Industrie Alimentară, adică Centrul de examen nr. 2.
Pe 17 august are loc prima probă, cea la Limba şi literatura română – proba orală, pe 19 august urmează a doua probă orală, cea la Limba şi literatura modernă, iar pe 20 august candidaţii vor avea de susţinut prima probă scrisă, la Limba şi literatura română. Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului pe 24 august, apoi pe 25 august proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării şi ultima probă scrisă va fi cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării, pe 26 august.
Afişarea rezultatelor se va face pe 28 august după cere se depun contestaţiile, urmând ca pe 3 septembrie să se afişeze rezultatele finale.
Procentul de promovabilitate la sesiunea din vară a fost 94,53%.
Absolvenţii din învăţământul particular autorizat sau acreditat vor plăti pentru susţinerea bac-ului la stat taxa de 217 lei, aceeaşi sumă fiind percepută şi pentru absolvenţii de la stat dar care susţin pentru a treia oară bacalaureatul. Taxele se plătesc la şcolile unde au loc examenele şi au fost stabilite de Consiliul de administraţie a IŞJ Suceava într-o şedinţă la începutul lunii mai.
Intră acum și în grupul de