Intră acum și în grupul de
21 unități de învățământ din diferite județe au primit acreditare de tip Școală Eco ca urmare a activității lor continue de educație pentru mediu adresată elevilor proprii și a reducerii cu 5% cumulat a consumului de apă și electricitate la nivel de unitate.
Printre cele 21 de școli, două sunt din județul Suceava. Este vorba despre Centrul Școlar de educație incluzivă Sf. Andrei din Gura Humorului și Școala Gimnazială Bogdan Vodă din Rădăuți.
Potrivit unui comunicat al Asociației Semper Musica Tecuci, acreditarea are o valabilitate de 12 luni și presupune continuarea organizării de inițiative de educație pentru mediu și de protejare a mediului pentru elevii proprii, și reducerii resurselor până la expirarea acreditării.
„Acreditarea de tip ȘCOALĂ ECO a fost obținută de unitățile de învățământ care au avut în vedere atât inițiativele de educație continuă pentru mediu adresate elevilor proprii, cât și reducerea resurselor folosite în cadrul unității precum, apa, electricitatea sau gazul. Reducerea resurselor nu înseamnă să nu fie suficientă căldură în sălile de clasă, ci elevii să fie învâțați să închidă lumina în spațiile educaționale pe care nu le mai folosesc sau să oprească apa, în timpul folosirii săpunului pentru mâini, și să o pornească din nou la clătire. Existe diverse strategii de reducere a consumului de resurse, unitățile de învățământ acreditate asumându-și pe termen lung educația elevilor în această direcție,” a menționat Bogdan Istrate, Președintele Asociației Semper Musica Filiala Tecuci.
“Marea Voluntariadă națională de mediu a școlarilor, 2019!” este un proiect organizat de Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, în parteneriat cu Asociația Semper Musica București, finanțat prin proiectul „No PLANet B”, derulat de Asociația Serviciul Apel în cadrul unui parteneriat internațional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR.
Intră acum și în grupul de