Intră acum și în grupul de
Deşi farmaciile din apropierea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt pline de aparţinătorii pacienţilor internaţi ce cumpără medicamente, reprezentanţii unităţii medicale spun că în spital nu sunt probleme cu medicamentele şi materialele sanitare. Aparţinătorii spun că atunci când îi vizitează pe cei dragi, asistentele la dau bileţele pe care notează ce trebuie să cumpere, reţete ce ar trebui să fie gratuite, şi pentru care mai pierd şi timp alergând de la o farmacie la alta căutând medicamentele.
Aflată, se pare, pe altă lume, conducerea Spitalului spune că farmacia unităţii este destul de bine aprovizionată pentru sărăcia care domneşte în sistemul sanitar românesc. Problema este că, degeaba produsele stau în farmacie şi nu se regăsesc pe secţii, sau poate că şefia unităţii medicale, le ţine acolo pentru a arăta, la un eventual control că nu duce lipsă de nimic.
„Chiar dacă mai sunt unele nemulţumiri, spitalul are o situaţie bună”, a ţinut să afirme joi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Tiberiu Brădăţan, adăugând că unitatea nu are nici un fel de arierate către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare. „Au fost reînnoite contractele şi avem promisiuni că nu se vor furniza conform contractelor, cel puţin până la sfârşitul anului, urmând de văzut ce va fi după 1 ianuarie şi în funcţie de banii ce vor veni de la CAS”, a declarat medicul Tiberiu Brădăţan.
Acesta a recunoscut că medicilor din unitate li s-a recomandat să prescrie medicamente mai ieftine, româneşti, ce au aceeaşi substanţă activă şi că au restricţii la consumabile, dar susţine că medicamentele strict necesare şi materialele sanitare se găsesc.
„Nu trimitem pe nimeni să cumpere feşe, ghips, seringi, soluţii perfuzabile. Chiar dacă unor medici nu le convine, trebuie să ne restrângem puţin pretenţiile, să lucrăm cu ce avem şi să asigurăm condiţii de calitate”, a mai spus purtătorul de cuvânt.
Intră acum și în grupul de