Control al inspecției sanitare de stat la Spitalul Municipal “Sf. Dr. Cosma și Damian” din Rădăuți: Nu au fost depistate nereguli, toate normele sanitare fiind respectate


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat că astăzi, 21 iulie, a avut loc un control tematic al inspecției sanitare de stat la Spitalul Municipal “Sf. Dr. Cosma și Damian” din Rădăuți, la care au participat și subprefectul Laura Morar, dar și Adrian Popescu, inspector la Serviciul de Control din cadrul DSP Suceava.

Sursa menționează că a fost verificată modalitatea de aplicare a prevederilor privind măsurile de organizare și desfășurare a activității la cabinetelor stomatologice, la nivelul unităților sanitare non-Covid și al ambulatoriilor de specialitate pe perioada stării de alertă, precum și prevederile privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor in contextul epidemiei de Covid-19.

Astfel, s-a constatat că este respectată funcționarea unității în conformitate cu prevederile autorizației sanitare de funcționare, iar în secțiile de suport Covid-19 (infecțioase, pneumologie și dermatologie), localizate în corpuri de clădiri separate de restul spitalului, sunt organizate și asigurate circuite Covid și non-Covid complet separate, susține sursa citată.

De asemenea, echipa de control a constatat că la prezentarea în spital se realizează triajul tuturor persoanelor, cu circuite separate pentru adulți și copii, personalul medical instruit aplicând măsuri de precauție suplimentare pentru a se proteja și pentru a preveni riscul de contagiozitate în timpul îngrijirilor medicale. Sunt organizate zone tampon atât la nivelul CPU, cât și la nivelul secțiilor de specialitate, precum și în fosta structură de dermatologie.

Prefectura precizează că atât la CPU, cât și în cabinetele ambulatoriului de specialitate, toate fluxurile și protocoalele au fost operaționalizate ținând cont de contextul epidemiologic actual, accesul fiind permis doar pacienților a căror temperatură corporală nu depășește 37,3 grade C, iar accesul însoțitorilor este limitat, cu excepția cazurilor în care pacientul are nevoie de ajutor să de deplaseze.

În același timp, sunt respectate codurile de culori, inscripționarea ambalajelor cutiilor de colectare a deșeurilor periculoase, graficele de curățenie, iar după fiecare consult cabinetele medicale sunt curățate și suprafețele dezinfectate.

Totodată, personalul supraveghează să nu se producă aglomerarea intrărilor și a spațiilor comune, la intrare și pe holuri fiind asigurate soluții antiseptice/dezinfectante pentru pacienți, însoțitori și personal în vederea igienizării mâinilor.

Sursa mai adaugă că în secția desemnată suport Covid asistența medicală specializată este asigurată permanent, cu respectarea normelor de protecție atât de către personalul medical, cât și de către pacienți, cu monitorizarea constantă a patologiilor conexe și evoluțiilor specifice.


Intră acum și în grupul de