Intră acum și în grupul de
Deocamdată, Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava face faţă pacienţilor care se prezintă zilnic acolo cu boli respiratorii sau gripă, chiar dacă medicii infecţionişti au ajuns să consulte până la 150 cazuri zilnic fiind suprasolicitaţi, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu.
Potrivit acestuia, „nu sunt probleme” nici la Secţia Anestezie-Terapie-Intensivă din unitatea judeţeană, unde există 6 aparate de ventilare pentru cazurile grave, cu probleme de respiraţie, un astfel de aparat fiind trimis la Iaşi, la solicitarea medicilor de acolo. „Era normal să-i ajutăm. De fapt cazurile severe de gripă nouă şi nu numai, din judeţul nostru sunt trimise acolo”, a explicat şeful DSP Suceava.
Cât priveşte cazurile de deces din cauza virusului A H1N1, din judeţ, Alexandru Lăzăreanu spune că s-au datorat faptului că bolnavii „au venit prea târziu la medic” şi nu pentru că medicii ar fi fost depăşiţi de situaţie. „Din păcate, cazurile erau depăşite medical atunci când s-au prezentat la medic, iar la noi nu se pune diagnosticul de caz depăşit. Au venit în faze terminale. Şi trei zile dacă stai acasă poate fi fatal. Degeaba mai vii dacă nimeni nu mai poate face nimic”, a menţionat dr. Lăzăreanu.
Până acum, în judeţul Suceava s-au înregistrat 408 cazuri suspecte de gripă nouă, 197 fiind confirmate de Institutul Cantacuzino, iar 16 au fost confirmate clinic, prin contactul cu bolnavi contaminaţi sau consult.
De asemenea, au fost consemnate 11 decese, majoritatea survenite pe fondul obezităţii şi a unor boli cronice preexistente.
Intră acum și în grupul de