Intră acum și în grupul de
Direcţia Silvică Suceava a organizat zilele trecute o vânătoare pe raza fondului de vânătoare 62 Dolhasca, printre altele fiind vânată o vulpe care nu avea nici o manifestare comportamentală care ar fi putut fi atribuită turbării. „Vulpea a fost trimisă pentru efectuarea testelor în vederea depistării turbării, cu toate că nimeni nu ar fi putut să creadă că rezultatul va fi pozitiv”, precizează şeful Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru.
Potrivit acestuia, diagnosticul pozitiv pentru rabie pus la vulpea ce nu avea manifestări specifice, confirmă încă odată faptul că turbarea reprezintă o mare problema epidemiologică pentru judeţul Suceava.
„Anul acesta a mai fost diagnosticat încă un caz de rabie la o vulpe vânată pe fondul de vânătoare Codrii Voievodesei. Motivat de aceasta realitate facem din nou apel la toată populaţia judeţului şi la instituţiile competente pentru a aduce în cel mai scurt timp la cunoştinţa DSVSA Suceava orice suspiciune legată de prezenţa animalelor sălbatice, în special vulpi, cu comportament anormal şi cu manifestări care pot fi atribuite turbării, pentru a se lua măsurile care se impun. Deasemenea, toate vulpile vânate, toate vulpile găsite moarte sau care au fost ucise se vor trimite obligatoriu la Laboratorul DSVSA Suceava, după ce în prealabil a fost anunţat medicul veterinar competent teritorial care va stabili conduita de recoltare, expediere a probelor şi măsurile locale ce se vor institui”, spune Petrea Dulgheru cerând sucevenilor să nu atingă şi să nu jupuiască cadavrele de vulpi deoarece se expun riscului de a se îmbolnăvi de turbare.
„Mulţumim Direcţiei Silvice Suceava pentru modul exemplar de colaborare cu DSVSA Suceava şi rugăm ca şi celelalte asociaţii şi cluburi de vânătoare să procedeze la fel, în interesul apărării sănătăţii publice”, a mai adăugat şeful DSVSA Suceava.
Intră acum și în grupul de