Intră acum și în grupul de
Peste o săptămână, la nivelul judeţului Suceava, aproximativ 6.700 candidaţi vor susţine prima probă a examenului de Bacalaureat, cea de competenţe lingvistice de comunicare orală. Atât elevii cât şi profesorii consideră această probă uşor de promovat deşi se aşteaptă la calificative minime, însă prezenţa este obligatorie altfel nu vor putea participa la examenul final de la sfârşitul lunii iunie.
„Prezentându-se la proba aceasta, indiferent de calificativul pe care-l vor primi, vor merge sigur mai departe. Certificatul acesta pe care va fi trecut calificativul obţinut va fi ca un fel de carte de vizită pentru elevi, pentru că se precizează cât de bine se poate exprima verbal, excelent, foarte bine sau din contră”, spun profesorii suceveni.
Profesorii din comisiile de evaluare au fost instruiţi cu privire la noua metodologie şi va mai avea loc o ultimă şedinţă în ziua dinaintea probei. Fiecare profesor s-a organizat şi a făcut ore de pregătire cu elevii, chiar şi în vacanţă.
La proba orală ce va avea loc la mijlocul acestei luni evaluarea elevilor va fi făcută de către profesorii din şcoală.
Evaluarea competenţei lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc în perioada 15-17 februarie a.c.
În cadrul acestei probe candidaţii vor primi un certificat ce va arăta competenţa de comunicare orală în limba română, în care se va urmări calitatea gramaticală, adică acea capacitate de a vorbi corect în limba română, calitatea stilistică, nivelul conţinutului, precum şi comportamentul verbal şi non-verbal al elevului în actul de comunicare.
La finalul acestei evaluări candidaţii vor primi un calificativ. Proba se consideră promovată indiferent de calificativul pe care-l obţine candidatul.
Intră acum și în grupul de