Intră acum și în grupul de
La sfârşitul săptămânii elevii din judeţul Suceava vor avea parte de două ore de activităţi de socializare în loc de cursuri, în semn de protest. „S-a stabilit declanşarea grevei de scurtă durată, de două ore, în intervalul orar 07.30-09.30 sau 08.00-10.00, în data de 26 martie a.c., cu copiii la clasă, însă se vor face activităţi de socializare, nu activităţi didactice. Urmează ca în aprilie să participăm la pichetarea Guvernului şi Ministerului Educaţiei, în intervalul 1-8 mai va fi un mare miting la Bucureşti, iar pe 28 mai urmează o grevă de avertisment de două ore, între 08.00 şi 10.00, fără elevi, fără activitate în şcoli. Urmează ca, începând cu 1 iunie, să declanşăm greva generală până ce Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă.
Am decis să nu mai acceptăm protocoale pentru că gravitatea stării învăţământului nu se mai poate rezolva decât prin ordonanţe de urgenţă. La nivelul conducerii celorlalte trei federaţii s-a decis declanşarea grevei de o zi în data de 22 aprilie, însă aceasta trebuie aprobată în consiliul naţional, deci nu ştim dacă va avea loc, vom vedea”, a declarat Constantin Cernica, liderul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” Suceava, afiliat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care numără circa 8.500 membri.
Cât priveşte al doilea mare sindicat din judeţul Suceava, afiliat şi de asemenea la FSLI, Sindicatul „Bucovina” Rădăuţi ce are 4.600 membri, liderul Gheorghe Şorodoc spune că a fost demarat referendumul în rândul membrilor, care va dura două săptămâni, urmând ca în cea de-a treia săptămână, în prima parte a lunii aprilie, cel târziu, să fie centralizate rezultatele şi să se cunoască formele de protest pe care vor să le adopte profesorii suceveni, până la greva finală anunţată pentru data de 7 iunie a.c.
Acesta a precizat că nu se va încheia nici situaţia şcolară şi astfel nu se va participa nici la examenele naţionale, deci nu va putea avea loc nici admiterea la liceu.
Intră acum și în grupul de