Intră acum și în grupul de
În fiecare an, Ziua Internațională a copiilor cu sindrom Down este marcată și la nivelul serviciilor de specialitate din cadrul DGASPC Suceava, a anunțat directorul executiv al instituției, Georgeta Nadia Crețuleac. Tradițional, se organizează diferite activități cu copiii, de-a lungul mai multor zile.
Astfel, începând cu data de 21 martie, în cadrul centrelor DGASPC Suceava au loc diverse acțiuni dedicate copiilor cu sindrom Down.
La Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului – Apartament nr.10, fetele au purtat şosete desperecheate în semn de susţinere pentru persoanele cu Sindrom Down, ale căror zi e sărbătorită în întreaga lume pe 21 martie. Asocierea cu şosetele se datorează asemănării cromozomilor cu nişte perechi de şosete.
Pe pagina de facebook a Direcției, au fost postate fotografii, în semn de solidaritate cu persoanele cu Sindrom Down care se caracterizează printr-o dezvoltare congnitivă, fizică şi comportamentală mai lentă, însă acest lucru nu le împiedică să fie foarte afectuoase, să facă sport, să meargă la şcoală sau să îmbrăţişeze o profesie, în funcţie de dezvoltarea abilităților. „Fii SOCKSY pentru o zi!”, este o campanie inițiată Special Olympics România ce încurajează purtarea șosetelor desperecheate, pe 21 martie, de Ziua Sindromului Down!
Ziua mondială a Sindromului Down a fost marcată și de beneficiarii Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, fiind,de asemenea, un prilej pentru a conștientiza problemele cu care se confruntă cei ce suferă de această afecțiune și de a găsi soluții pentru a fi integrați în societate.
În cadrul Centrului de Recuperare Neuropsihomotorie ”Blijdorp-O nouă viață”, se desfășoară ”Săptămâna sindromului Langdon-Down” în perioada 22-26 martie 2021, specialiștii DGASPC Suceava propunându-și să realizeze o mică incursiune în viața și activitatea copiilor și tinerilor cu trisomie 21 din Blijdorp, în fiecare zi fiind dezbătută o tematică anume.
„O societate poate fi considerată civilizată în funcție de cum își tratează copiii, bătrânii, persoanele vulnerabile, dar și animalele și mediul! Vă invităm să fim împreună, parte la construirea unei societăți civilizate, pentru toți copiii noștri și pentru un Viitor mai bun!”, a transmis DGASPC Suceava.
Intră acum și în grupul de