Intră acum și în grupul de
Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a sărbătorit joi, în cadru festiv, 20 de ani de învăţământ informatic preuniversitar şi deschiderea celei de-a a IV-a ediţie a manifestării Zilele Colegiului. Totodată, Colegiul l-a sărbătorit şi pe cel care i-a dat numele, Spiru Haret, „om de cultură şi matematician renumit”, de la a cărui naştere s-au împlinit 159 de ani pe 15 februarie.
Directorul Colegiului, prof. Lucian Lungu, a remarcat prezenţa numeroasă a oficialităţilor, subprefectul Angela Zarojanu, viceprimarul Viorel Seredenciuc, inspectorul general-adjunct Vasile Monacu „naşul” acestui colegiu, având în vedere că, în 1990, a stat două zile la porţile Centrului Naţional de Informatică pentru a obţine aprobarea pentru înfiinţarea acestui liceu, inspectoarele Tatiana Vântur şi Carmen Ciobâcă, directori de la şcoli cu care colegiul colaborează de mulţi ani: Carmen Sima, de la Şcoala generală Nr. 8, Mircea Popescu, Colegiul “Mihai Eminescu”, Constantin Mărgineanu, Şcoala Generală Nr. 9.
„Prezenţa dumneavoastră aici arată că suntem o şcoală recunoscută care prin muncă s-a consacrat la nivel naţional dar şi internaţional. Am avut activităţi de toate tipurile, pe toate nivelurile cu toate implicările, cu personalităţi care ne-au călcat pragul şi care au plecat cu o imagine bună despre şcoala noastră. Tot acest bagaj ne conferă o poziţie demnă pe care trebuie s-o păstrăm şi să dovedim că o şi merităm”, a spus directorul colegiului în cuvântul său.
Pentru Zilele Colegiului, manifestare care va dura 3 zile, profesorii şi elevii de la „Spiru Haret” au pregătit un program amplu de activităţi. Joi, a avut loc un Moment aniversar dedicat poetului Nichita Stănescu, activităţi în cadrul Proiectului Şcolar „Pledoarie pentru cartea mea”, desfăşurat în parteneriat cu Şcoala generală Nr. 8 Suceava, concursul de postere „Citeşte cu mine”, Concursul online de eseuri literare „Visuri de adolescent”; „O fereastră către adolescenţă”, Concursul internaţional de matematică „Spiru Haret”.
Vineri, de la ora 9 începe Simpozionul Internaţional „Spiru Haret” cu secţiunile algebră, analiză, matematică, inegalităţi, geometrie, matematici aplicate. De la ora 11 vor avea loc meciuri de fotbal pe terenul de sport, iar după aceea elevii vor face o vizită de studiu la Muzeul de Ştiinţele Naturii.
Sâmbătă este considerată „Ziua limbii engleze”, care, printre altele, va cuprinde un work-shop bilingv, piese de teatru prezentate de trupa Infomaniacs, expoziţia „Să sărbătorim Paştele împreună”, şi festivitatea de premiere a elevilor câştigători la concursurile desfăşurate în aceste zile.
Sub egida aceleiaşi manifestări, va avea loc şi ediţia a VIII-a a Concursului de creativitate software Linfo@Sc, a cărui deschidere oficială va fi sâmbătă de la ora 9, în aula colegiului.
Liceul informatic din Suceava a funcţionat mai întâi în clădirea actualei Şcolii Generale Nr. 1, apoi în cea a Şcolii Generale Nr. 9, până în 1998, când s-a mutat în actuala clădire. Până anul trecut, când s-a încheiat construcţia noului corp de clădire cu laboratoarele colegiului, din lipsă de spaţiu elevii colegiului încă mai învăţau în laboratoarele şcolii generale menţionate. Mutarea laboratoarelor a însemnat pentru colegiu învăţământ într-un singur schimb, ceea ce a determinat şi reducerea unor cheltuieli cu utilităţile (lumină, gaz), a spus directorul Lungu.
Intră acum și în grupul de