Intră acum și în grupul de
Programul de restructurare a DSP Suceava preconizează desfiinţarea Centrelor Teritoriale de Sănătate Publică care funcţionează în judeţ, iar o parte din personal va fi preluat de DSP. Marţi, la sediul DSP Suceava a avut loc o întâlnire între conducerea unităţii şi salariaţii din centrele teritoriale de la Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei pentru a se discuta despre ceea ce implică reorganizarea. „Trebuie să vedem cine poate face naveta, dacă doreşte să plece cineva în şomaj”, a spus şeful DSP Suceava.
Desfiinţarea celor 4 centre implică o serie de probleme întrucât nu va mai avea cine monitoriza calitatea apei sau a alimentelor din zonele respective, iar DSP Suceava nu are nici maşini şi nici şoferi suficienţi pentru a le transporta, spune şeful DSP.
„Noi avem 4 centre, la Câmpulung, Vatra Dornei, Rădăuţi şi Fălticeni. În toate 4 sunt laboratoare care au contract cu primăriile pentru monitorizarea calităţii apei şi pentru monitorizarea calităţii alimentelor, în brutării, patiserii. Mă întreb cine va face această activitate că nu pot să cred că în viitor, conform schemei publicate pe site-ul ministerului, dacă voi avea doar 2 şoferi şi două maşini pot să adun probe în fiecare zi din tot judeţul şi să fac determinările care sunt contractate. De aceea, cred că trebuie să mai avem discuţii cu ministerul să vedem dacă putem, măcar unde sunt distanţele mari, respectiv să rămână unul la Câmpulung şi un laborator la Rădăuţi, să facă analize în zonele respective. Dacă ai la laborator de microbiologie şi chimie sanitară maxim 15 oameni este greu să desfăşori activitatea cu foarte puţini oameni şi să asiguri atâtea contracte pe care le avem în judeţ”, a mai spus Alexandru Lăzăreanu.
Intră acum și în grupul de