Intră acum și în grupul de
Data de 17 iunie este ultima zi în care elevii suceveni dornici să urmeze un liceu vocaţional, mai pot să susţină probe de aptitudini, urmând ca vineri, 18 iunie să fie afişate rezultatele. În judeţul Suceava, probele au avut loc în 7 centre: la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, pentru limba germană şi franceză, Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, pentru engleză, Colegiul de Artă Suceava, pentru muzică, patrimoniu, artistic, la Liceul cu Program Sportiv probele de aptitudini pentru profilul sportiv, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava probe pentru a deveni educatori-învăţători, Seminarul Teologic – profil teologic, Colegiul „Alexandru cel Bun Gura Humorului”, unde au avut loc probele la limba polonă, şi Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret – limba ucraineană.
La Colegiul „Petru Rareş” pentru clasele bilingve s-au înscris 94 de candidaţi la limba franceză şi 74 la germană, la această din urmă disciplină toţi candidaţii prezenţi fiind admişi, la cealaltă, joi încă nu se afişaseră rezultatele.
La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au fost ocupate doar 15 din cele 30 de locuri existente, în premieră, la profilul „patrimoniu cultural”. Pentru această clasă, conducerea şcolii a făcut demersuri repetate şi îndelungate la minister, având în vedere că este un domeniu de actualitate datorită existenţei la Suceava a unui patrimoniu mobil important. „S-au ocupat jumătate din locuri la patrimoniu, dar mai organizăm o sesiune de admitere pe 5 iulie, sperăm să acoperim toate locurile. Lumea încă nu înţelege ce e cu această specialitate, întotdeauna e mai reticentă faţă de ceva nou”, a declarat joi, directoarea Colegiului de Artă, prof. Sabina Roman.
La Colegiul de Artă s-au mai desfăşurat probe de aptitudini pentru profilurile artistic şi muzică. La specializările Arhitectură, arte ambientale şi design nu s-au ocupat 9 locuri, iar la Arte plastice au mai rămas 5. Directorul Colegiului a mai precizat că şcoala a informat elevii care au dat proba de franceză la Colegiul „Petru Rareş” că mai au o şansă la Colegiul de Artă, unde există şi o clasă de română-franceză intensiv, dacă nu reuşesc.
Intră acum și în grupul de