Intră acum și în grupul de
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava îi sfătuiesc pe tinerii suceveni să evite tatuajele cu „henna neagră” întrucât medicii dermatologi şi alţi specialişti au avertizat privind existenţa de cazuri cu reacţii adverse.
„Tatuajele cu henna neagră se practică mai ales în timpul verii. Artiştii care la practică migrează de la un eveniment în aer liber, la altul în special în zonele frecventate de turişti. Tatuajele temporare cu henna neagră sunt cele mai frecvent oferite turiştilor, adolescenţilor, tinerilor, celor în vacanţă pe plaje, deoarece culoarea neagră place mai mult decât nuanţa naturală a plantei henna. Coloranţii adăugaţi plantei pot cauza reacţii alergice grave”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava bioing. Adrian Popescu.
Acesta a spus că, deoarece reacţia alergică apare după 3 până a 12 zile de la aplicare, majoritatea turiştilor pleacă şi nu mai revin în locul respectiv pentru a demonstra efectele negative produse de artişti. „Există astfel situaţii în care artiştii continuă să afecteze alţi oameni, neconştientizând efectele grave pe care la provoacă”, a precizat Adrian Popescu.
Tatuajele cu henna neagră nu sunt tatuaje definitive şi se estompează în câteva săptămâni. Pentru a se obţine culoarea neagră a tatuajelor şi pentru a le prelungi durata, se adaugă la henna o concentraţie mare de coloranţi.
Intră acum și în grupul de