Amenzi de 8.000 lei pentru o firmă din Mălini care a primit două transporturi fictive de materiale lemnoase. Polițiștii au confiscat peste 80 mc de lemn


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au efectuat controale la o firmă din domeniul silvic, din Mălini, privind tranzacțiile comerciale cu material lemnos susceptibile a fi nereale.

Verificările au avut loc joi, 23 decembrie. Astfel, polițiștii au comparat stocurile faptice ce se regăseau în depozitul societății, constatând că societatea a primit fictiv două transporturi de material lemnos însoțite de două avize de la o firmă cu punct de încărcare în județul Bacău.

Potrivit polițiștilor, scopul acestor tranzacții fictive este de a crea proveniență legală pentru materialul lemnos din depozitul societății.

Pe lângă asta, echipa de control a constatat că societatea a deținut fără documente de proveniență cantitatea de 77,66 mc buștean gater rășinoase și nu deținea în stoc 3,66 mc cherestea rășinoase.

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu trei amenzi, în valoare totală de 8.000 lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 77,66 mc buștean gater rășinoase, în valoare de 22.521,4 lei și cantitatea de 3,66 mc cherestea rășinoase, în valoare de 2.342,4 lei.

În total polițiștii au confiscat 81,32 mc material lemnos în valoare de 24.863,8 lei.


Intră acum și în grupul de