Intră acum și în grupul de
Vineri, 10 septembrie a fost ultima zi în care absolvenţii de clasa a VIII-a nerepartizaţi în vreun liceu pentru că au pus prea puţine opţiuni la admitere sau efectiv nu au optat pentru niciunul, trebuiau să ajungă totuşi la o şcoală. Până la această dată IŞJ Suceava a trebuit să-i identifice pe cei aproximativ 1.000 de elevi care nu s-au regăsit printre admişii la liceu. Acest fapt afectează şi planul de şcolarizare pentru 2010-2011.
În urma repartizării computerizate pentru admiterea în unităţile liceale de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a, care a avut loc în luna iulie a.c., au rămas vacante 851 locuri. Doar 17 din cele 39 licee şi-au realizat planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a pentru anul 2010-2011.
După primele două etape ale repartizării la liceu, circa 7070 de absolvenţi de gimnaziu au fost admişi, 105 fiind din alte judeţe, majoritatea din Botoşani.
IŞJ Suceava a luat în discuţie şi cazurile speciale. „În perioada 1-6 septembrie au fost depuse 78 de cereri de transferuri pentru soluţionarea de cazuri speciale. Metodologia prevede aceste cazuri speciale legate de domiciliu, situaţii medicale, media de admitere.” a declarat şeful IŞJ Petru Carcalete în cadrul unei conferinţe de presă.
Petru Carcalete a subliniat că la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au fost înregistrate 78 cereri de transfer pentru situaţii speciale în urma admiterii computerizate la liceu, iar dintre acestea, justificate au fost considerate un număr de 64.
Nerealizarea claselor de liceu va avea însă un impact negativ salarizării profesorilor care predau în unităţile şcolare în care au rămas sute de locuri neocupate, pentru ca în cazul unora va scădea norma, şi implicit şi salariile iar alţii vor intra în restrângere de activitate. Potrivit inspectorilor şcolari, vor fi afectate normele, nu unităţile liceale în sine, deci şi fondul de salarii, pentru că finanţarea se face funcţie de numărul de elevi din unitate.
Intră acum și în grupul de