Intră acum și în grupul de
Pentru cei 150 de elevi din anul I şi 148 de elevi din anul al II-lea ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, luni a fost prima zi de şcoală. Festivitatea de deschidere a anului de învăţământ 2010-2011 a început la ora 09.00, alături de cadrele şi elevii şcolii participând rude şi prieteni ai elevilor, membri ai comunităţii locale şi generalul de brigadă Gheorghe Nicolaie Rugină, primul adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi şef al Statului Major.
După cuvintele de bun venit adresate de colonel Costel Laurenţiu Hopu, comandantul unităţii fălticenene şi oficierea serviciului religios, a adresat câteva vorbe Gheorghe Aldea, viceprimarul municipiului Fălticeni ce a punctat importanţa şcolii nu doar în învăţământul militar, ci mai ales în cadrul învăţământului fălticenean care a oferit o largă paletă de oameni de seamă culturii româneşti.
Şi generalul de brigadă Gheorghe Nicolaie Rugină i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obţinute: „Astăzi păşiţi într-o nouă etapă din viaţa dumneavoastră, care nu va fi una uşoară, pentru că urmează doi ani de studiu asiduu, de pregătire fizică şi psihică intensă, pe care nu le veţi putea depăşi decât prin voinţă şi disciplină. (…) Priviţi totul ca pe o investiţie în propria formare şi dezvoltare, asimilaţi cunoştinţe, dezvoltaţi-vă personalitatea, învăţaţi să vă cunoaşteţi, pe dumneavoastră şi pe cei din jur, orientaţi-vă energia pentru a deveni stăpâni pe armele cunoaşterii, cultivaţi-vă spiritul creativ şi antrenaţi-vă azi pentru situaţiile cu care vă veţi confrunta mâine!”
După încheierea festivităţii, elevii de anul I au vorbit cu părinţii şi prietenii prezenţi la activitate, urmând să înceapă orele de curs cu prima oră de dirigenţie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, lt. Irina Ipate, elevii din anul I au sosit sâmbătă, la sediul şcolii militare unde au fost cazaţi, echipaţi şi pregătiţi pentru începerea anului de învăţământ. În urma concursului de admitere din acest an, locurile au fost ocupate de 132 de băieţi, 13 fete şi 4 băieţi etnie romă.
„Una dintre candidate s-a retras, locul ei fiind ocupat de următorul candidat în funcţie de punctajul obţinut. Cel de-al cincilea loc pentru candidaţi de etnie romă a fot ocupat prin redistribuire de un candidat al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca” a precizat lt. Ipate.
Aceasta a mai adăugat că, după 3 săptămâni de pregătire, mai exact pe data de 2 octombrie va avea loc ceremonia de desfăşurare a jurământului militar.
Intră acum și în grupul de