Intră acum și în grupul de
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat, miercuri, de „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, începând cu ora 9.00, „Ziua Porţilor Deschise”, atât la sediul instituţiei din municipiul Suceava cât şi la subunităţile de intervenţie din judeţ -Detaşamentele de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni şi la Gărzile de Intervenţie din Solca, Siret, Gura Humorului, Vicovu de Sus.
Astfel, un număr de peste 2.000 de copii – preşcolari şi elevi ai claselor I-VIII şi IX-XII, însoţiţi de cadre didactice coordonatoare, dar şi cetăţeni ai judeţului au participat la activităţile organizate de ISU Suceava
Cadrele militare ale ISU Suceava au prezentat invitaţilor informaţii despre riscurile specifice judeţului, reducerea lor, precum şi despre modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă -incendii, inundaţii, cutremure, alunecări de teren, asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două războaie mondiale, ş.a.
Cei prezenţi au putut vedea tehnica de intervenţie a pompierilor militari, precum şi modul de folosire al acesteia -autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, autoscara mecanică pentru intervenţie la înălţime, bărci de salvare, autospeciale pirotehnice, ambulanţe SMURD, autospeciale pentru descarcerare, ş.a.
De asemenea, personalul ISU Suceava a executat exerciţii practice şi demonstrative, iar cei mici au putut vedea cum pompierii au lichidat un început de incendiu, dar şi cum au salvat o „victimă” aflată la înălţime.
Elevii au purtat discuţii cu cadrele militare şi au fost curioşi în legătură cu modul de a deveni pompieri.
„Aceste activităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava se desfăşoară în mod regulat şi au menirea de a transmite informaţii şi de a forma unele deprinderi elementare pentru adoptarea unui comportament preventiv adecvat atunci când se confruntă cu situaţii de urgenţă. Feed-back-ul pe care pompierii îl primesc în urma organizării de astfel de activităţi este unul pozitiv, cei mici şi dascălii acestora plecând de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava cu foarte multe informaţii reţinute, pe care, mai apoi, le pun în practică”, a precizat lt. Ioana Istrati, din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice a ISU „Bucovina” Suceava.
Intră acum și în grupul de