Intră acum și în grupul de
Cinci echipaje ce au reprezentat etnici greci, turci, polonezi, ucraineni, rromi, italieni, evrei, lipoveni, români au participat la sfârşitul săptămânii trecute la faza regională a celei de a IV-a ediţie a Concursului Naţional „Diversitatea – O şansă în plus pentru viitor” ce s-a desfăşurat la Suceava. Participanţii au fost din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Vaslui şi Suceava.
Concursul s-a desfăşurat pe categoria de vârstă 10-16 ani, cu echipe formate din 5 elevi, indiferent de forma de învăţământ şi un îndrumător. În conformitate cu regulamentul de concurs, fiecare echipă a inclus în componenţă fete şi băieţi şi cel puţin două etnii.
Competiţia a cuprins două probe, respectiv una teoretică (test grilă din: istorie, cultură, tradiţii, educaţie civică şi valori), desfăşurată la Colegiul Tehnic ,,Petru Muşat” Suceava şi una artistică (teatru, poezie, dans, muzică, desen etc), care s-a desfăşurat în sala mică a Casei de Cultură din Suceava. Pentru această proba, o condiţie esenţială a fost ca producţia artistică să reflecte interacţiunea dintre culturi şi nu să reproducă doar elemente separate ale fiecărei culturi. Această probă a solicitat creativitate şi interacţiune din partea întregii echipe şi colaborarea membrilor.
La activităţi au participat Ioan Bodnar, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România – Ţinutul Bucovina iar juriul a fost alcătuit din Roberta Kovary, Asociaţia DIVERS Târgu Mureş, Gabriela Teişanu, CENTRUL CULTURAL BUCOVINA şi Lucia Mihoc, IŞJ Suceava.
Programul artistic a fost susţinut de Ansamblul „KOLOMEIKA” din Siret şi solistul vocal ARUN DURANCEA de la Casa de Cultură din Tecuci.
În urma concursului locul I a fost obţinut de echipajele „Cinci visuri, aceeaşi copilărie” din Botoşani şi „Curcubeul etnic junior” din Buzău, locul II de echipajul „Amicii”din Suceava, locul III de echipajul „Floare de colţ” Vaslui iar menţiunea a revenit echipajului „Balada” Bacău.
Intră acum și în grupul de