Intră acum și în grupul de
În opinia conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava într-un spital clinic este destul de greu de realizat, întrucât e nevoie de multe resurse financiare şi umane.
„Trebuie văzut dacă spitalul poate face faţă”, a spus şeful DSP Suceava, Ludovic Abiţei. Acesta a subliniat că „s-a mai dorit înfiinţarea unei universităţi de medicină la Suceava, sau a unei secţii ce să aparţină de cea de la Iaşi”, dar pe lângă partea financiară pe care numai Suceava singură, nu o poate susţine mai este şi linia de învăţământ ce trebuie asigurată.
Conducerea Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” ar dori ca structura medicală să capete statul de „Spital Clinic” pentru a se asigura că unitatea nu va rămâne fără medici pe viitor. „Nu vrem să aducem rezidenţi pentru o specializare anume. Noi am dori ca la spitalul judeţean să facă practică medici rezidenţi din toate specializările existente în cele 23 de secţii ale spitalului. Sperăm ca măcar o parte dintre cei care vor veni în practică să rămână şi să profeseze la Suceava”, spune Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean.
În opinia acestuia, calitatea de „Spital Clinic” ar aduce o serie de avantaje Spitalului „Sf. Ion cel Nou” cum ar fi o finanţare sporită faţă de alte spitale judeţene, dar şi aprobări pentru dotări cu aparatură medicală.
Mai exact, directorul spitalului sucevean crede că unitatea „poate deveni Spital Clinic, de fapt, o extensie a bazei de învăţământ clinic medical a U.M.F. „Gh. T. Popa” Iaşi, în aceste condiţii, spitalul având obligaţia să asigure baza de învăţământ pentru rezidenţiat, în specialităţile care funcţionează în spital şi în care activează medici primari.
Intră acum și în grupul de