Intră acum și în grupul de
În urma controlului efectuat de o comisie din care au făcut parte şi specialişti din alte judeţe, respectiv câte un medic din Iaşi şi Bistriţa Năsăud şi un inginer auto din Bacău, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Suceava a primit aviz favorabil şi o mulţime de cuvinte de laudă.
Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că experţii comisiei au verificat o serie de aspecte, printre care modul de organizare a serviciului, dotarea autosanitarelor cu aparatură medicală, medicamente şi materiale sanitară, pregătirea profesională a paramedicilor, condiţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, respectarea normelor de igienă.
„Totul a fost în regulă, chiar la superlativ la SMURD, de la dotare până la pregătire profesională, inclusiv spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea, dotarea maşinilor, astfel că va primi autorizaţia în perioada următoare. Se vede că este vorba de o unitate militară”, a precizat Adrian Popescu, cu menţiunea că autorizaţia este valabilă pentru 3 ani. Acesta a menţionat că SMURD funcţionează cu 3 maşini de tip B la Suceava, Siret şi Vatra Dornei, fiecare cu echipajele aferente.
Judeţul Suceava are 64 de paramedici profesionişti. „Sunt mult mai mulţi paramedici pregătiţi, în caz de o eventuală extindere a SMURD”, a mai spus Adrian Popescu.
Acesta a arătat că şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă „a ieşit destul de bine”, cu ceva vreme în urmă, când a fost verificat de comisia de autorizare, şi că, mai ales în cazul unor accidente grave, se impune neapărat buna colaborare între cele două servicii de urgenţă prespitalicească. „Sunt situaţii în care cei doi operatori trebuie să-şi dea mâna şi să lucreze în cazurile de maximă urgenţă. Nu sunt servicii concurente ci complementare şi trebuie să se ajute reciproc”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.
Intră acum și în grupul de