Intră acum și în grupul de
Secţia de Ortopedie de la Spitalul Judeţean Suceava a devenit de nerecunoscut după ce a fost modernizată şi reabilitată, oferind acum pacienţilor condiţii hoteliere deosebite, mobilier nou, de obţinerea căruia s-a preocupat personalul care a găsit sponsori, şi grupuri sanitare corespunzătoare standardelor. Marţi, la inaugurarea acesteia, managerul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a precizat că mobilizarea s-a făcut în primul rând pentru crearea unui loc confortabil de muncă, dar şi pentru a oferi condiţii bune bolnavilor.
„Modernizarea Secţiei Ortopedie a costat 5 miliarde lei vechi, majoritatea banilor fiind de la CJ, iar în completare de la Primărie. S-a intervenit de la zidărie şi până la spaţiul pentru instalaţiile de oxigen, băile corespund standardelor nu mai vorbim de saloane, iar în rest, cu sprijinul CJ, vom trece la partea de dotare tehnică”, a declarat managerului spitalului, Vasile Rîmbu.
Potrivit şeful secţiei Ortopedie, Răzvan Bandac, în această secţie ajung majoritatea răniţilor din accidente rutiere, fiind trataţi în general 5.000 pacienţi anual, 1.300 sunt internaţi, fiind totodată circa 1.000 operaţii anual.
Secţia funcţionează cu 35 de paturi, 3 medici primari şi 2 medici specialişti, 12 asistente şi 8 cadre din personalul auxiliar. „Dacă vorbim de cazare s-a ridicat într-adevăr standardul foarte mult, astfel încât să ajungem la un nivel european, mă refer la faptul că fiecare salon este pregătit pentru condiţionare, prezintă internet, cablu tv, toate accesoriile de care este nevoie şi de care fiecare pacient trebuie să profite în momentul în care este cazat. Dacă ne referim la sala de operaţii, mai sunt multe de făcut pentru a ridica ştacheta, ca să ajungem la o calitate cu adevărat europeană. Ne referim în primul rând la dotarea imagistică cu aparatul Roentgen mobil cu braţ, foarte important pentru ortopedie şi având această dotare putem ridica foarte mult ştacheta pentru a utiliza o nouă serie de implanturi, ultimele apărute pe plan mondial şi care sunt foarte eficace. Este vorba şi de chirurgia minim invazivă pe care vrem să o implementăm în Suceava, artroscopia, pentru că este păcat să facem nişte investigaţii foarte costisitoare, să tratăm prin mijloace clasice când bolnavii pot fi recuperaţi mai rapid prin aceste metode noi. Colectivul este tânăr, puternic, suntem o echipă şi vrem să mergem în continuare pe această specializare care este destul de grea şi solicitantă”, a declarat medicul Bandac.
Prezent la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că, mai întâi „ne-am concentrat pe condiţiile hoteliere, astfel ca saloanele să fie corespunzătoare pentru bolnavi şi se va merge pe această linie în continuare”, de la anul viitor fiind rândul blocului operator să intre în modernizare şi dotare.
„Pas cu pas începem să finalizăm modernizarea Spitalului Judeţean Suceava. Din 24 de secţii, avem 14 modernizate. Ne mai rămâne de făcut şi blocul operator, spitalul are nevoie de el. Am cerut Guvernului 3,5 milioane de euro pentru Blocul operator”, a mai menţionat Gheorghe Flutur, subliniind că spitalul mai are o mare urgenţă, anveloparea şi refacerea faţadei, sperând să găsească şi finanţare pentru asta. „Faţada nu-mi place deloc, de aceea anul viitor va fi hotărâtor pentru obţinerea de fonduri pentru refacerea ei. Apoi vom trece la dotarea cu instrumentar şi aparatură, mai ales că sperăm ca la anul spitalul să devină clinică”, a arătat preşedintele CJ Suceava.
Pentru perioada ce urmează, conducerea spitalului judeţean precizează că se intenţionează o intervenţie în toate secţiile chirurgicale şi de Terapie Intensivă şi, odată cu asta, şi refacerea circuitelor.
Intră acum și în grupul de