Intră acum și în grupul de
Cadrele Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc consideră că includerea acestuia ca secţie în cadrul Spitalului Municipal înseamnă efectiv o reîntoarcere la condiţiile de acum 20 de ani. După ce acestea au aflat despre fuziunea acestei unităţi spitaliceşi cu Spitalul Municipal au organizat o şedinţă comună cu Sindicatul Sanitas Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc concluzia fiind aceea că „nu există argumente reale care să justifice această decizie”.
Atât sindicatul prin preşedintele Alexandru Sirius Vaideş cât şi echipa managerială prin directorul dr. Petronela Paziuc sunt decişi să facă toate demersurile necesare la nivel local, judeţean şi chiar internaţional pentru ca acest lucru să nu se realizeze. „Aceasta cu atât mai mult cu cât Spitalul de Psihiatrie a demonstrat că a ocupat şi ocupă o poziţie de frunte în reforma în psihiatria naţională şi internaţională”, spun cadrele spitalului.
Astfel, colectivul spitalului a împuternicit conducerea spitalului pentru ca împreună cu sindicatul să ia toate măsurile pentru menţinerea personalităţii juridice şi continuarea reformei începute, condiţii necesare pentru eficientizarea şi creşterea calităţii actului medical pentru persoanele aflate în nevoie.
„Sperăm că în acest demers să ni se alăture toţi cei ce ne cunosc, au înţeles, au văzut, au simţit şi au apreciat eforturile depuse de întreg personalul Spitalului în toţi aceşti ani”, este dorinţa cadrelor spitalului.
Reamintim că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava şi Prefectura Suceava au înaintat Ministerului Sănătăţii un set de propuneri privind reorganizarea unităţilor spitaliceşti cu paturi prin care Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc ar trebui să treacă în componenţa Spitalului Municipal, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret în cea a Spitalului Orăşenesc, în timp ce Spitalul de Boli Cronice Solca ar urma să devină cămin de bătrâni.
Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a devenit unitate independentă cu personalitate juridică în iulie 1999, când printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii s-a transformat din Secţie de Psihiatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc în unitate spitalicească. Această unitate este singura din judeţ care funcţionează cu singură specialitate, în domeniul psihiatriei. Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc dispune de 80 de paturi şi acordă asistenţă psihiatrică populaţiei din zonele arondate municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei, dar şi populaţiei din restul judeţului Suceava sau din alte judeţe.
Propunerea de reorganizare a celor trei spitale din judeţ, care vizează reducerea cheltuielilor de întreţinere, a fost transmisă spre aprobare, Ministerului Sănătăţii, iar o decizie privind soarta acestor unităţi spitaliceşti ar putea fi decisă până în luna martie.
Măsura nu va fi pusă în practică decât printr-o hotărâre de Guvern.
Intră acum și în grupul de