Intră acum și în grupul de
Datorită complexităţii cazurilor tratate, Secţia urologie a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a avut în 2010 un indice de complexitate a cazurilor mult mai crescut faţă de cel realizat pe întreg spitalul, de 1,4589, ceea ce atrage după sine şi o finanţare mai bună. Peste 98% din totalul pacienţilor internaţi în această secţie reprezintă urgenţe, iar cele mai multe sunt grave deoarece pacienţii se adresează medicului specialist abia atunci când boala ajunge în stadiu avansat.
Anul trecut, la secţia Urologie au fost internate 1.177 persoane, din care 1.147 au fost pacienţi cu complicaţii şi comorbidităţi, reprezentând 97,45% din totalul internaţilor. Cele mai frecvente boli tratate sunt din patologia tumorală – adenomul de prostată, tumori vezicale maligne, litiaza renală, din patologia infecţioasă şi cea traumatică, la aceasta din urmă menţionând traumatismele aparatului uro-genital, tratamentul malformaţiilor aparatului urinar.
Medicii urologi suceveni rezolvă acum 99,64% din cazuistica urologică, numărul pacienţilor transferaţi anul trecut în clinici din Iaşi sau Cluj reprezentând doar 0,36% din totalul cazurilor internate la Spitalul Judeţean Suceava. Pacienţii sunt trimişi în altă parte doar când e vorba de transplanturi sau litotripie renală- „spargerea pietrelor”, dar e posibil ca această intervenţie să fie rezolvată pe viitor la spitalul sucevean prin achiziţia unei mese de spart pietre, investiţie avută în vedere în perioada următoare.
Rata mortalităţii este foarte scăzută la Urologie, de 0,76 faţă de 2,08 cât este pe întreg spitalul.
Reamintim că Secţia Urologie a fost reabilitată şi modernizată, astfel că îşi primeşte pacienţii în condiţii deosebite. Au fost înlocuite instalaţiile electrice şi sanitare, pardoselile din saloane, birouri şi hol au fost placate cu covor PVV de trafic intens, iar băile şi oficiile cu gresie, investiţia cifrându-se la circa 370.000 lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Suceava şi Primărie Suceava.
Intră acum și în grupul de