Doi tineri fără permis care conduceau o motocicletă off-road și un autoturism de teren au intrat unul în altul la Lupcina. Șoferul autoturismului a ajuns în arestul Poliției


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani, fără permis, din Lupcina a ajuns, duminică, în Arestul Poliției Județene Suceava după ce a fost implicat într-un accident rutier în care a fost rănit un motociclist care circula și el fără permis.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică dimineața în jurul orei 09.15, un tânăr de 19 ani din satul Lupcina din comuna Ulma, conducea o motocicletă pe un drum comunal neclasificat de pe raza satului Lupcina și a intrat în coliziune cu un autoturism de teren MITSUBISHI SHOGUN,înmatriculat în Regatul Unit, care circula din contrasens, la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani tot din Lupcina.

În urma impactului motociclistul a suferit leziuni.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge la Spitalul Rădăuți, iar motociclistul nu a putut fi testat fiindu-i recoltate două probe de sânge la Spitalul Județean Suceava.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că ambii participanți la trafic nu sunt posesori de permis de conducere.

Polițiștii au stabilit că motocicleta condusă de tânărul de 19 ani nu este destinată circulației pe drumurile publice, fiind pentru off-road, cu toate acestea având în vedere capacitatea cilindrică de peste 400 cmc, pentru a circula pe drumul public trebuie să fie înmatriculată, iar conducătorul auto să fie posesor de permis de conducere destinat categoriei din care face parte motocicleta în funcție de capacitatea cilindrică.

În acest caz a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de șoferul autoturismului, acesta fiind introdus în Arestul Poliției Suceava.


Intră acum și în grupul de