Percheziții, dosare penale și o reținere la Șcheia în urma unei acțiuni a Poliției


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii publice și creșterea siguranței cetățenilor. Rezultatele acestei acțiuni au fost multiple dosare penale și o persoană reținută în arest.

La acțiune au participat 14 polițiști, dintre care 13 lucrători din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia și un lucrător din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Criminalistic. De asemenea, au colaborat și 4 lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, aceștia acționând în zonele prestabilite, utilizând autospeciale din dotare.

Pe parcursul acțiunii, au fost constatate două infracțiuni flagrante, au fost efectuate două percheziții domiciliare, iar în cazul unei persoane s-a dispus măsura reținerii. Totodată, s-au controlat 89 de autoturisme, iar 33 de șoferi au fost supuși testelor cu aparatele etilotest și drugtest.

Rezultatele acțiunii au dus la reținerea a patru permise de conducere, toate pentru conducere sub influența alcoolului, precum și la ridicarea a trei certificate de înmatriculare. Ca urmare a constatării unor nereguli în trafic, au fost aplicate șase sancțiuni la regimul rutier în valoare totală de 2.610 lei.

Pe lângă acestea, polițiștii judiciariști au documentat o infracțiune de furt calificat, comisă în perioada 21-25 iunie 2023 în dauna unei persoane din satul/comuna Șcheia, județul Suceava. În urma obținerii și punerii în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară, s-a dispus măsura reținerii față de un tânăr în vârstă de 18 ani. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de furt din locuință și a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Pe linie rutieră, în timpul acțiunii, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia au depistat în flagrant un bărbat în vârstă de 57 de ani, din comuna Moara, județul Suceava, în timp ce conducea un autovehicul cu o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în timpul acțiunii, în localitatea Stroiești, comuna Stroiești, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia au depistat în flagrant un bărbat în vârstă de 32 de ani, care conducea un autovehicul cu o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au fost dispuse măsuri pentru organizarea periodică a unor astfel de acțiuni în toate zonele județului, cu scopul de a crește gradul de siguranță a cetățenilor.

Această acțiune demonstrează angajamentul autorităților de a menține ordinea și siguranța publică în comuna Șcheia, reprezentând totodată un avertisment puternic pentru cei care încalcă legea și pun în pericol viața celorlalți participanți la trafic sau proprietățile altor persoane.


Intră acum și în grupul de