Acțiunea Blocada: Doi bărbați blocați în trafic pe șoseaua de centură a Sucevei și introduși în arest pentru contrabandă


Intră acum și în grupul de

În cadrul acțiunii Blocada, desfășurată pentru creșterea gradului de siguranță publică și combaterea infracționalității, polițiștii suceveni au confiscat peste 230.000 de țigarete și au reținut doi bărbați acuzați de contrabandă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, efectivele poliției, sprijinite de forțe suplimentare din cadrul IJJ Suceava, Poliției de Frontieră și Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare și control pe parcursul acțiunii Blocada, care va continua și în perioada următoare.

Astfel, luni, în jurul orei 19:30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Suceava a solicitat oprirea unui autoturism pe șoseaua ocolitoare a municipiului. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, iar un alt echipaj din cadrul Biroului Rutier al poliției a intervenit pentru a-i oferi sprijin. După o urmărire în trafic, mașina a fost blocată pe șoseaua ocolitoare.

Atât șoferul, în vârstă de 35 de ani, din Gherăești, județul Neamț, cât și pasagerul din dreapta față, în vârstă de 51 de ani și tot din aceeași localitate, au părăsit vehiculul și au încercat să fugă, dar au fost capturați rapid de polițiști.

În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, au fost descoperite 230.040 de țigarete de proveniență extracomunitară, fără banderole fiscale.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Ulterior, în urma cercetărilor și a probelor adunate, Biroul Rutier al Poliției Municipiului Suceava a dispus reținerea celor doi suspecți pentru o perioadă de 24 de ore, sub acuzația de contrabandă.

Suspecții au fost transferați și încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de