Accident rutier în Dolhasca: Un tânăr șofer beat a lovit un gard și a fugit de la fața locului


Intră acum și în grupul de

Poliția Dolhasca a fost alertată, duminică dimineața la ora 1:00, printr-un apel de urgență la numărul unic de urgență 112 de către un localnic cu privire la producerea unui accident rutier în apropierea locuinței sale. Incidentul a avut loc pe podul către porțile de acces pietonal și auto, unde un autoturism a lovit gardul casei. Martorul a indicat că șoferul probabil a părăsit locul accidentului fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru a soluționa această solicitare, polițiștii s-au deplasat la locația indicată, unde au găsit un autoturism Opel Astra, care avea doar o plăcuță de înmatriculare în partea din spate. Conducătorul auto nu a fost găsit la fața locului, iar martorul a furnizat descrierea acestuia. Astfel, echipajul de poliție a inițiat căutări în vederea identificării șoferului.

În același timp, autoritățile au verificat datele autoturismului în bazele de date și au descoperit că acesta aparține unei femei din satul Probota, orașul Dolhasca.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit cu certitudine că șoferul este un tânăr în jurul vârstei de 20 de ani, înalt și cu păr roșcat. Astfel, polițiștii s-au deplasat la locuința proprietarei autoturismului, unde au identificat un tânăr care prezenta pete de culoare brun-roșcată asemănătoare sângelui. De asemenea, acesta avea o halenă alcoolică și vorbea incoerent.

Tânărul, de 19 ani a recunoscut că el este conducătorul auto al autoturismului marca Opel Astra și că se afla singur la volan în momentul impactului. Deși i s-a oferit transportul la spital, acesta a refuzat, susținând că nu are nevoie de îngrijiri medicale.

Având în vedere starea evidentă de ebrietate a persoanei în cauză, agitația fizică și halena alcoolică, s-a efectuat un test cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma acestor evenimente, a fost întocmit un dosar penal împotriva tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce  va fi soluționat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


Intră acum și în grupul de