Doi polițiști au salvat un bătrân dintr-o locuință cuprinsă de flăcări la Gălănești


Intră acum și în grupul de

Doi polițiști au salvat, marți seara, un bătrân dintr-o locuință din Gălănești în care a izbucnit un incendiu.

Incendiul a fost sesizat prin 112 la ora 22:32, iar la sosirea la fața locului, polițiștii au identificat proprietarul imobilului, un bărbat de 30 de ani, rezident în municipiul Rădăuți, care a relatat că, în jurul orei 22:25, a observat miros de fum în încăpere și, în timpul verificărilor, a descoperit că sursa provine din pod.

Polițiștii au intrat în podul locuinței și au observat sursa incendiului, precum și un bărbat în vârstă, care se străduia să stingă flăcările, în ciuda fumului dens. Deoarece echipajele de pompieri nu ajunseseră încă la fața locului, iar incendiul se manifesta violent, cei doi polițiști din patrulă -un agent și o femeie agent principal, ambii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești-, l-au sfătuit pe bătrân să părăsească locuința pentru a-și salva viața. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat și s-a pierdut în fumul dens, în timp ce flăcările se extindeau.

La acel moment, cei doi polițiști și-au acoperit fețele cu materiale textile și au intrat în imobil. Au reușit să găsească bătrânul blocat sub o grindă, cu piciorul prins și l-au scos în siguranță. Persoana în vârstă a fost identificată ca fiind un localnic de 77 de ani care era conștient și a fost preluat ulterior de un echipaj de ambulanță pentru a primi îngrijiri medicale specializate.

La locul incendiului au intervenit două autospeciale din cadrul I.S.U. Bucovina, două autospeciale din cadrul S.V.S.U. Gălăneși.

Incendiu a fost declanșat de la un scurtcircuit electric la un cablu defect.

Bătrânul salvat de polițiști a suferit o intoxicație cu fum în urma incendiului, dar nu a fost necesară transportarea sa la o unitate spitalicească pentru investigații suplimentare.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „distrugere din culpă”.


Intră acum și în grupul de