Un șofer beat din Dolhasca a încercat să plece de la locul accidentului, dar nu a reușit să manevreze mașina pentru a ieși dintre două autoturisme pe care le-a tamponat


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 65 de ani din Dolhasca este cercetat penal după ce a condus beat și a tamponat două mașini, el încercând să plece de la locul accidentului la volanul mașinii, iar după ce din cauza stării de ebrietate a constatat că nu poate manevra mașina a încercat să plece pe jos, dar a fost împiedicat de un polițist aflat în timpul liber.

Polițiștii din Dolhasca au fost solicitați, miercuri după amiaza, să intervină la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale care a avut loc pe strada Căminului din localitate, întrucât conducătorul autoturismului care a provocat tamponarea se află în stare vizibilă de ebrietate și încearcă să plece de la fața locului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, în dreptul unui restaurant a fost identificat pe strada Căminului un bărbat de 65 de ani, localnic, ce a condus un autoturism VW Golf.

Acesta se afla la volanul autoturismului și încerca fără a reuși, datorită stării vădite de ebrietate, să efectueze manevre de ieșire inclusiv pentru a părăsi locul săvârșirii faptei.

Autoturismul condus de acesta se afla interpus între două autoturisme primul marca Skoda, staționat în parcarea unui bar, pe care l-a lovit inițial cu partea față în bara de protecție spate, după care încercând să efectueze o manevră de ieșire din coliziune, cu cârligul pentru tractare remorci auto a lovit un alt autoturism marca Porsche căruia i-a înfundat masca protecție față.

Având în vedere faptul că șoferul vinovat încerca să părăsească locul evenimentului rutier cu toate că acesta era în stare vizibilă de ebrietate, a fost necesar ca până la sosirea echipajului de poliție, martorul, un agent de poliție aflat în timpul liber, să îl scoată din interiorul habitaclului, ulterior, sus numitul încercând să plece pe jos de la fața locului, fiind însă împiedicat de agentul de poliție.

Bărbatul, afat în stare vizibilă de agitaţie şi incoerent, a arătat că el a condus autoturismul VW Golf și a  fost invitat la sediul Poliţiei Oraşului Dolhasca.

Cel în cauză prezenta la nivelul feței respectiv la piramida nazală și la buza inferioară leziuni sângerânde provenite probabil din momentul impactului. Acesta nu a solicitat intervenția unei ambulanțe.

La sediul Poliţiei Oraşului Dolhasca, bărbatul  a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul testului fiind 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în baza declaraţiei de consimţământ şi a ordonanţei organului de cercetare penală a fost condus la Spitalul Fălticeni pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei unde, în prezența medicului de gardă din cadrul UPU, a refuzat recoltarea probelor.

Bărbatul este cercetat pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”. 


Intră acum și în grupul de